IDU U AUSTRIJU: Krstajić potvrdio da je poslao 2 specijalne pozivnice za pripreme reprezentacije za Svetsko prvenstvo!
Foto: Vladimir Sporčić

Istina je

IDU U AUSTRIJU: Krstajić potvrdio da je poslao 2 specijalne pozivnice za pripreme reprezentacije za Svetsko prvenstvo!

Legende srpskog fudbala će biti sa nacionalnim timom možda i u Rusiji

Objavljeno:

Selektor Srbije Mladen Krstajić potvrdio je reči sportskog direktora reprezentacije Gorana Bunjevčevića, da će na pripreme nacionalnog tima za Svetsko prvenstvo pozvati i dve legende srpskog fudbala.

Dejan Stanković i Saša Ilić će dobiti specijalne pozivnice da budu na pripremama sa reprezentativcima u Austriji, a želja selektora je da potom budu i uz tim tokom takmičenja na Mundijalu.

Fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore
Fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gorefoto: Profimedia, Printscreen/Youtube, Espreso ilustracija

- Moja je namera da Stanković i Ilić putuju, najpre sa nama u Austriju na pripreme, jer verujem da bismo sa njima sigurno imali još bolji ambijent. Obojica su neskromno govoreći legende našeg fudbala, imaju ogroman respekt i uvažavanje. Sa obojicom sam razgovarao o ovome, bili su i više nego oduševljeni predlogom, na moje veliko zadovoljstvo. Da ne bi bilo zabune ili konfuzije, oni će tu biti kao naši gosti, tako da nagadjanja oko toga, kako sam negde mogao da pročitam, da će Ilić možda ići kao igrač - nisu na mestu - rekao je Krstajić.

Njihova uloga bi bila da kao bivši reprezentativci koji su igrali na Svetskom prvenstvu, svoje iskustvo prenesu naslednicima i daju im savete koji će sigurno biti dragoceni.

Mladen Krstajić ističe koliki bi značaj za ostale igrače imalo prisustvo dve takve fudbalske veličine
Mladen Krstajić ističe koliki bi značaj za ostale igrače imalo prisustvo dve takve fudbalske veličinefoto: Dragana Udovičić

- Uvek smo za to da postoji pozitivan kontakt izmedju bivših i sadašnjih reprezentativaca. To je samo jedna od ideja koju imamo. Ide Svetsko prvenstvo, želimo da napravimo dobru atmosferu, da svi budemo zajedno uz Srbiju i da se pruzi podrška reprezentaciji. Oko 20. maja, kao što sam već najavio, javnost će saznati ko se nalazi na spisku za Mundijal - rekao je Krstajić.

Podsećamo da je Stanković sa nacionalnim timom igrao na tri šampionata sveta (1998, 2006. i 2010), dok je Ilić bio član selekcije u Nemačkoj 2006. godine kada je postigao i gol u meču protiv Obale Slonovače.

BONUS VIDEO: TREŠTE NARODNJACI: Prijović uz srpsku muziku slavi titulu sa PAOK-om

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.