BIZARNIJE I OD NEPOSTOJEĆEG PENALA U SRBIJI: Golman odbranio šut u penal seriji, a sudija mu dao crveni karton iz neviđenog razloga! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter/@RTEsoccer

Ovako nešto se ne pamti

BIZARNIJE I OD NEPOSTOJEĆEG PENALA U SRBIJI: Golman odbranio šut u penal seriji, a sudija mu dao crveni karton iz neviđenog razloga! (VIDEO)

I na Evropskom prvenstvu za kadete viđen je momenat koji baca ljagu na sudijski posao u fudbalu

Objavljeno: 11:35h

I dok Srbiju drma skandal sa sudijom Srđanom Obradovićem koji je svojom najnovijom katastrofalnom greškom, dosudivši penal iako su svi videli da je lopta pogodila igrača u nogu, izazvao prašinu, a na kraju završio i u pritvoru zbog toga te ga čeka izlazak pred tužioca, još jedna neverovatna i bizarna odluka arbitra viđena je i na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina.

U susretu između Holandije i Republike Irske odlučivali su jedanaesterci koja će od te dve ekipe ići u polufinale, bilo je 4:4 i na redu je bila peta serija. Šutirao je kapiten "lala" Ridan, ali njegov udarac je odbranio golman Iraca Korkoran.

Međutim, tada na scenu stupa arbitar Zbinjek Proske, koji u trenutku slavlja prilazi golmanu Irske i pokazuje mu žuti karton, a to mu je bila druga javna opomena na meču, te samim time i crveni, i naređuje ponovno izvođenje penala.

Dok su svi bili u neverici šta se događa, Korkoran je svoj golmanski dres predao saigraču iz odbrane da pokuša da zaustavi ponovljeni šut sa 11 metara, ali ovaj to nije uspeo i Holandija je prošla dalje.

Razlog zašto je sudija pokazao drugi žuti golmanu Irske jeste što se pomerio sa gol-linije pre udarca Ridana, a moramo priznati da je ovo prvi put da vidimo da neki čuvar mreže u penal seriji dobija javnu opomenu zbog ranije kretnje van gol-linije.

Sa tribina su se čule uvrede na račun Holanđana i sudije, a uleteo je na teren i selektor seniorske reprezentacije Irske, Rajan O'Nil, koji je želeo da se obračuna sa arbitrom.

BONUS VIDEO: Najava sportskih igara mladih - Nemanja Matić

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.