UNAKAŽENI SMO I OBOGALJENI! POKUŠAJ DA NAS UNIŠTE! Radnički se oglasio zbog skandaloznih odluka sudije u Subotici!
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

Izdali su saopštenje

UNAKAŽENI SMO I OBOGALJENI! POKUŠAJ DA NAS UNIŠTE! Radnički se oglasio zbog skandaloznih odluka sudije u Subotici!

Klub iz Niša je objavio da će se po završetku sezone konkretno baviti utakmicom u Subotici i analizom čitave sezone

Objavljeno:

Radnički iz Niša je saopštio da je utakmica protiv Spartaka bila pokušaj uništenja tog kluba, ali i fudbala na jugu Srbije.

- Smatramo da je ovo pokušaj uništenja Radničkog i fudbala na jugu Srbije. Radnički će učiniti sve da mu se ovo više nikada ne dogodi, a na terenu će časno pokušati da izbori pobedu i obezbedi nastup u kvalifikacijama za Ligu Evropa - navodi se u saopštenju Radničkog.

Radnički je u nedelju izgubio od Spartaka u Subotici rezultatom 2:0, a javnost se posle toga bavi arbitrom Srđanom Obradovićem koji je sudio nepostojeći penal za domaćina.

Klub iz Niša je objavio da će se po završetku sezone konkretno baviti utakmicom u Subotici i analizom čitave sezone. Radnički je naveo da je sportska javnost u Srbiji bila svedok "neviđenog medijskog pritiska" uoči utakmice i da se ispostavilo da je niški klub bio "žrtva onoga za šta je unapred optuživan".

Ivica Tončev, prvi čovek Radničkog iz Niša
Ivica Tončev, prvi čovek Radničkog iz Nišafoto: Dragan Kadić

- Utakmica je direktno prenošena, tako da su svi mogli da vide ko je ko u srpskom fudbalu, a verujemo i da će naš domaćin 'ponosno' pokazivati snimke sa svojih 16 kamera, koje je obezbedio radi 'regularnosti' ovog susreta - dodaje se u saopštenju.

Radnički je istakao da je ponosan na igrače koji su se maksimalno zalagali, tako da će dobiti premije kao da su pobedili, a putem saopštenja ih je pohvalio za sportsku igru, trud i znanje.

Navodi se da je Radnički u Subotici igrao časno uprkos glasinama koje su plasirane sa namerom da se digne tenzija i omalovaži rad tokom cele sezone. Takođe, piše da Radnički ne želi da se bavi "likom i delom glavnog sudije" jer ovo ostaje "njemu na čast" i da neće da komentariše "njegovu egzekuciju našeg kluba u Subotici".

U Radničkom su naveli da smatraju da je to bila smišljena akcija predsednika Spartaka i da veruju da će Fudbalski savez Srbije reagovati u skladu sa propisima.

- Uostalom, Radnički nije 'unakažen' samo na utakmici sa Spartakom, već je obogaljen i za utakmicu sa Napretkom - navodi se i dodaje da je najbolji strelac Milan Pavkov dobio crveni karton, a da su Siniša Babić i Aleksandar Stanisavljević povređeni u Subotici.

Radnički će u četvrtak od 19.00 na stadionu Čair u Nišu dočekati Napredak u poslednjem kolu Superlige Srbije.

BONUS VIDEO: Razmena sličica za Svetsko prvenstvo u Rusiji na Terazijskoj česmi

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.