LUDNICA U SERIJI A! SMS pogurao Lacio, Milan ispustio Ligu Evrope u poslednjim sekundama, Juve remijem potvrdio titulu! (VIDEO)
Foto: EPA/Albano Angilletta

Serija a, 37. kolo

LUDNICA U SERIJI A! SMS pogurao Lacio, Milan ispustio Ligu Evrope u poslednjim sekundama, Juve remijem potvrdio titulu! (VIDEO)

Srbin je u 84. minutu slomio srce svim ljudima iz ovog kalabrijskog grada

Objavljeno: 22:42h

Ređo Kalabrija je dugo, još od ispadanja Ređine, čekala na predstavnika u Seriji A, a prethodne sezone je dočekala Krotone. Međutim, kako stvari stoje, posle ove godine, opet će morati da čeka, jer je Sergej Milinković-Savić pogurao ovaj klub ka Seriji B. Konačan rezultat je bio 2:2, što je ostavilo Krotone "ispod crte", a Lacio odaljilo na čak tri boda u odnosu na Inter, koji je veče ranije kiksnuo protiv Sasuola (1:2).

I ne samo da je pogurao Kalabrijce ka drugom rangu, već je sipao benzin u pomalo umorni Lacio pred poslednje kolo, kada se Bjankoćelesti sastaju upravo sa Interom u meču koji odlučuje ko će u Ligu šampiona, a ko u Ligu Evrope. Dakle, ko će biti četvrti, a ko peti...

Računica je jasna - Lacio remi vodi u Ligu šampiona, Interu treba samo pobeda. Ovde bi i istorija mogla da umeša svoje prste i poigra se sa Lacijalima. Ako bi Inter slavio, bila bi to osveta za onu sezonu kada je Lacio Nerazurima "oteo" titulu u poslednjem kolu i na taj način promovisao Juve u šampiona, iako su Interisti celu sezonu držali prvo mesto.

Inače, na ovom meču na jugu Italije, Lacijali su poveli iz penala golom Senada Lulića. Na 1:1 je poravnao najbolji napadač Krotonea Simi u 29. minutu, a Kećerini preokrenuo na 2:1 u 61. minutu.

No, tek kada su se davljenici ponadali da će doći do opstanka vredne pobede, Stefan de Vraj dodao je loptu Sergeju Milinković-Saviću, koji je sa nekih 11 metara iz okreta savladao golmana kao na malom fudbalu i doneo bod koji Laciju zaista može da znači i Ligu šampiona naredne sezone.

Osim borbe za Ligu šampiona, čeka nas i drama u poslednjem kolu u borbi za opstanak. Ko će u Seriju B pored Verone i Beneventa? I dalje imamo pet kandidata... A Krotone je najozbiljniji pošto je golom Milinković Savića ostao bez dva boda. Ima isti broj bodova kao SPAL, ali i slabiji međusobni skor. Pored toga, gostuje Napoliju u poslednjem kolu.

SPAL je bio na pragu da obezbedi opstanak, vodio u Torinu na poluvremenu, ali su Granate odirgale za čast i preokrenule golovima Belotija i De Silvestrija u drugom poluvremenu - 2:1. Grasijev lukav udarac sa 20 metara je prevario Sirigua u 22. minutu i doveo SPAL na prag opstanka.

U utakmici između Atalante i Milana, u direktnoj borbi za mesto koje vodi u Ligu Evrope bilo je 1:1.

Prvi pogodak na utakmici postigao je Frank Kesi u 60. minutu, a samo četiri minuta posle toga Rafael Toloi je zaradio dva žuta kartona u manje od 60 sekundi i odmogao saigračima na neverovatno glup način.

Međutim, i Montolivo je, sa druge strane, pocrveneo, pa je od 75. minuta odnos snaga na terenu bio izjednačen. Atalanta je to iskoristila, i to u drugom minutu sudijske nadoknade pogotkom Andree Masijela, ali i nove loše odbrane Đanluiđija Donarume.

U poslednja dva meča dana, odigrana u terminu od 20.45 Roma i Juventus su remizirali bez golova, dok je Napoli sa 2:0 slavio nad Sampdorijom u gostima.

Na ovaj način, Juve je kolo pred kraja na četiri boda od Napolija i više ni luda teorija ne može Napolitancima da donese titulu.

Serija A, 37. kolo:

Subota

Benevento - Đenova 1:0 (0:0) (Dijabate 87)

Inter - Sasuolo 1:2 (0:1) (Rafinja 80 - Politano 25, Berardi 72)

Nedelja

Bolonja - Kjevo 1:2 (1:0) (Verdi 13 penal - Đakerini 48, Ingleze 60)

Krotone - Lacio 2:2 (1:1) (Simi 29, Čekarini 61 - Lulić 17 penal, Milinković Savić 84)

Fjorentina - Kaljari 0:1 (0:1) (Pavoleti 37)

Torino - SPAL 2:1 (0:1) (Beloti 68, De Silvestri 87 - Grasi 22)

Verona - Udineze 0:1 (0:0) (Barak 20)

Atalanta - Milan 1:1 (0:0)

(Masijelo 90+2 - Kesi 60)

Roma - Juventus 0:0

Sampdorija - Napoli 0:2 (0:0)

(Milik 72, Albiol 80)

Pogledajte samo kakvo ludilo nas čeka u borbi za opstanak u poslednjem kolu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO: Razmena sličica za Svetsko prvenstvo u Rusiji na Terazijskoj česmi

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.