Partizan neće da igra finale Kupa u Surdulici! (VIDEO)
Foto: Beta/Branislav Božić

Zahtevaće promenu

Partizan neće da igra finale Kupa u Surdulici! (VIDEO)

S obzirom na stanje među navijačima crno-belih, ovaj zahtev deluje sasvim racionalno i logično

Objavljeno:

Partizan i Mladost iz Lučana boriće se za trofej Kupa Srbije, a još mnogo ranije je određeno da domaćin te utakmice bude Surdulica.

Takvu odluku je doneo FSS sa željom razvoja i popularisanja fudbala u malim sredinama.

Međutim, s obzirom na dešavanja u navijačkom svetu pitanje je da li je to bila najpametnija odluka?! Zbog toga su već reagovali u klubu iz Humske i poslali zahtev FSS-u i policiji da se promeni mesto odigravanja utakmice.

Miloš Vazura je potvrdio da će Partizan tražiti promenu mesta odigravanja meča
Miloš Vazura je potvrdio da će Partizan tražiti promenu mesta odigravanja mečafoto: Printscreen/Youtube/Danas Conference Center

- Poslali smo dopis FSS i policiji da zahtevom da se promeni mesto odigravanja finalne utakmice - potvrdio je za "Žurnal" generalni direktor Partizana, Miloš Vazura.

S obzirom na stanje među navijačima crno-belih, ovaj zahtev deluje sasvim racionalno i logično.

Opšte je poznato da su se Grobari podelili u tri suprotstavljene frakcije koje se ne libe da uđu u međusobne brutalne fizičke sukobe, a kada se uzme u obzir kapacitet stadiona u Surdulici od 3.312 mesta pitanje je kako ih razdvojiti i učiniti bezbednim sve aktere meča.

Grobari - frakcija koju predvodi Miloš Radisavljević Kimi
Grobari - frakcija koju predvodi Miloš Radisavljević Kimifoto: Beta/Branislav Božić

A kada se u obzir uzme i to da je ovo jedina prilika da se crno-beli domognu trofeja ove sezone, onda će i interesovanje za meč biti daleko veće.

- Interesovanje za prisustvo završnoj predstavi je znatno veće. Partizan trenutno ima tri frakcije navijača i iz svega navedenog neralno je da se meč organziuje na Radnikovom terenu. Logično je da se finale igra na većem stadionu u Beogradu, Novom Sadu ili Nišu - dodao je Vazura.

Tri frakcije Grobara
Tri frakcije Grobarafoto: Espreso

Iz FSS-a su poručili da još nije stigao zahtev crno-belih.

- Odluku o mestu odigravanja je doneo Izvršni odbor FSS. Njihova je ingerencija da odredi gde će se igrati - saopštio je Miodrag Janković, predsednik Takmičarske komisije FSS.

Dakle, zaista je neophodno dodatno razmisliti o svemu, a i deluje da je najbolje rešene u ovoj situaciji promeniti mesto odigravanja meča, kako bi se izbegle scene koje su viđene recimo u sredu na revanšu polufinala u Humskoj ili one sa Večitog derbija odigranog u decembru prošle godine.

BONUS VIDEO: Dešavanja na stadionu dok je ispred tuča Grobara

(Espreso.co.rs / Izvor: Žurnal.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.