FIFA REBNULA RUSE: Kazna 30.000 franaka zbog rasizma u meču protiv Francuske! (FOTO)
Ruski navijači na EURU 2016, Foto: Reuters

ništa novo

FIFA REBNULA RUSE: Kazna 30.000 franaka zbog rasizma u meču protiv Francuske! (FOTO)

Rusija će, pored Egipta, za rivale u grupi imati još Saudijsku Arabiju i Urugvaj

Objavljeno:

Disciplinska komisija Svetske fudbalske federacije kaznila je Fudbalski savez Rusije 30.000 švajcarskih franaka zbog rasističkih uzvika navijača tokom prijateljske utakmice Rusija - Francuska, u Sankt Peterburgu. Tokom utakmice igrane 27. marta, s tribina su se sporadično čuli krici nalik majmunskim, kada bi tamnoputi fudbaleri Francuske dolazili do lopte, kao i kada je Pol Pogba postigao drugi gol za pobedu gostiju 3:1. FIFA navodi da je Disciplinska komisija posle "temeljne istrage, uključujući i pregled video dokaza", primetila "težinu incidenta, ali i da su to učinili malobrojni navijači".

foto: Reuters

Stadion u Sankt Peterburgu biće domaćin sedam utakmica Svetskog prvenstva koje se igra od 14. juna do 15. jula, uključujući utakmicu Rusija - Egipat, kao i jedno polufinale.

Rusija će, pored Egipta, za rivale u grupi imati još Saudijsku Arabiju i Urugvaj. Evropska fudbalska unija je ove sezone dvaput vodila istragu protiv Zenita iz Sankt Peterburga zbog rasističkih ispada na međunarodnim utakmicama, a mnogi se pribojavaju da bi lokalni huligani mogli da izazivaju nerede tokom Mundijala, kao što su to činili za vreme Evropskog prvenstva u Francuskoj, kada su u Marseju brutalno tukli Engleze.

BONUS VIDEO:

Tejlor Ročesti zaustavio saobraćaj da bi se slikao sa fanovima

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.