NAĐITE KAKO ZNATE NAČIN DA SE UTAKMICA ODIGRA! OEBS hitno reagovao na skandaloznu zabranu Zvezdinog gostovanja na Kosovu!
Delije u Gračanici 2016. godine, Foto: crvenazvezdafk.com

Traže da se meč održi

NAĐITE KAKO ZNATE NAČIN DA SE UTAKMICA ODIGRA! OEBS hitno reagovao na skandaloznu zabranu Zvezdinog gostovanja na Kosovu!

"Misija OEBS-a na Kosovu zabrinuta je saznanjem da humanitarni meč između FK Crvena zvezda i FK Gračanica nije dozvoljen od strane Fudbalskog saveza Kosova" navodi se na Fejsbuk nalogu te misije.

Objavljeno:

Misija OEBS-a na Kosovu zabrinuta je zbog odluke tamošnjeg Fudbalskog saveza da zabrani humanitarni meč između Crvene zvezde i Gračanice i poziva "odgovorne fudbalske saveze" da se okrenu dijalogu i pronađu način da se odigra planirana utakmica.

- Misija OEBS-a na Kosovu zabrinuta je saznanjem da humanitarni meč između FK Crvena zvezda i FK Gračanica nije dozvoljen od strane Fudbalskog saveza Kosova - navodi se na Fejsbuk nalogu te misije.

Detalj sa utakmice Gračanica - Crvena zvezda od pre nekoliko godina
Detalj sa utakmice Gračanica - Crvena zvezda od pre nekoliko godinafoto: crvenazvezdafk.com

U svetlu ovog ali i drugih nedavnih otkazivanja sportskih događaja, Misija OEBS ukazuje "na potrebu da se politička pitanja odvoje od sportskih događaja kao i da se održi sportski duh u svim disciplinama".

Napominje da treba da se ulože svi napori da se sportski događaji uspešno održe, kao i da se isti oslobode politički nastrojenih, provokativnih ili uvredljivih slogana.

Delije
Delijefoto: Fonet

- Pravila UEFA i drugih asocijacija su veoma jasna u ovom smislu i trebalo bi da se u potpunosti ispoštuju. Misija OEBS-a na Kosovu poziva odgovorne fudbalske saveze da se okrenu dijalogu i pronađu način da se odigra planirani meč, imajući u vidu njegov humanitarni karakter i važnost za lokalnu zajednicu - poručuje ta misija.

Utakmica između fudbalera Gračanice i Crvene zvezde trebalo je da se odigra u sredu 9. maja sa ciljem da se novac od prodatih ulaznica donira Ginekološkoj klinici u Gračanici, odeljenju pedijatrije.

BONUS VIDEO: Slavlje igrača Crvene Zvezde nakon pobede nad Partizanom 157.Večiti Derbi

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.