Alaves oterao Malagu u Segundu, Atletiku se ljulja druga pozicija! (VIDEO)
Foto: EPA/Daniel Perez

PRIMERA, 36. KOLO

Alaves oterao Malagu u Segundu, Atletiku se ljulja druga pozicija! (VIDEO)

Malagu ćemo od sledeće godine gledati u drugoj ligi Španije

Objavljeno:

Na prvom meču koji je danas odigran u La Ligi između ekipa Malage i Alavesa, domaćin je poražen rezultatom 0:3.

Gosti su tokom celog meča bili bolja ekipa,pa su na kraju zasluženo upisali nova tri boda ,ali su tako definitivno poslali svog protivnika u niži rang španskog fudbala. Alaves je sjajno otvorio meč, i već u trećem minutu poveo golom Garsije.

Na poluvreme se otišlo rezultatom 1:0, a u nastavku smo gledali istu situaciju na terenu koju su gosti u 68. minutu golom Demirovića, pretvorili u prednost od 2:0.

Samo dva minuta kasnije se i Ibai upisuje u listu strelaca i time stavlja tačku na meč koji je do kraja meča ostao na rezultato 3:0 u korist ekipe Alavesa. Ovim porazom se ekipa Malage definitivno oprostila od najjačeg fudbalskog nadmetanja u Španiji, te će od sledeće godine pokušati da se ponovo vrati u elitu.

Nakon plasmana u finale Lige Evrope, ekipa Atletiko Madrida je na ozbiljnom putu da ispustui drugu poziciju u šampionatu, nakon današnjeg poraza od Espanjola na svom terenu rezultatom 0:2. Izabranici Dijega Simeonea su odigrali bledu partiju, koju su gosti iz Katalonije uspeli maksimalno da iskoriste. Poveli su golom nakon udarca Melenda u 53. minutu meča, koji je pogodio jednog od štopera ekipe iz Madrida i prevario Oblaka, koji je nakon toga morao da vadi loptu iz svoje mreže.

Ekipu Atletika je potopio Baptistao golom za 2:0 u 77. minutu meča, nakon čega je ekipa Madriđana kapitulirala, pa je meč lagano priveden kraju. Ovim porazom su otvorili vrata rivalu iz Madrida, na napad na drugu poziciju . Real ima 4 boda manje od gradskog rivala ali i dve utakmice manje, tako da u slučaju da pobede u sledeća dva meča, pretećiće ekipu Atletika na drugoj poziciji LaLige.

Primera, 36. kolo:

Malaga - Alaves 0:3 (0:1) (Garsija 3, Demirović 68, Ibai 70) Atletiko Madrid - Espanjol 0:2 (0:0) (Savić 53ag, Baptistao 77) Las Palmas - Hetafe 18.30 Barselona - Real Madrid 20.45 Subota: Đirona - Eibar 1:4 (1:2) (Adaj 55 - Kike 9, 38, Žordan 80, Inui 89) Atletik Bilbao - Betis 2:0 (0:0) (Muniain 76, Aduriz 90+2) Selta - Deportivo La Korunja 1:1 (1:0) (Gomez 13 - Perez 90+1) Viljareal - Valensija 1:0 (0:0) (Gaspar 86) Petak: Sevilja - Sosijedad 1:0 (0:0) (Banega pen 47) u ponedeljak: Leganes - Levante 21.00

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO: Delije na meču Zvezda - Spartak uprkos zabrani

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.