TUŽNA SUDBINA HAKANA ŠUKURA: Izbrisan iz istorije fudbala, Erdogan ga proterao iz države, a sada radi kao PEKAR u Kaliforniji! Ali, njemu je i dalje Turska u srcu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

borac

TUŽNA SUDBINA HAKANA ŠUKURA: Izbrisan iz istorije fudbala, Erdogan ga proterao iz države, a sada radi kao PEKAR u Kaliforniji! Ali, njemu je i dalje Turska u srcu! (FOTO) (VIDEO)

Viza za boravak u Americi mu ističe 2020. godine, ali Šukur sada ne razmilja o njenom produženju, već mašta o povratku u svoju zemlju

Objavljeno:

Proslavljeni turski fudbaler Hakan Šukur, koji je do pre tri godine bio slavljen u domovini, sada je „izdajica i terorista“ i strahuje za svoj i život svoje porodice. Danas živi u Kaliforniji, vlasnik je pekare u kojoj i sam radi.

Ime mu je izbrisano iz istorije turskog sporta, otac mu je osuđen na jednogodišnju zatvorsku kaznu, oduzeta mu je sva imovina u Turskoj i našao se na međunarodnoj poternici.

foto: AP

Šukur danas živi u malom mestu Palo Alto u Kaliforniji, gde je otvorio pekaru sa turskim specijalitetima, u kojoj sam radi.

- Turska je moja zemlja i volim turski narod. Državni mediji su sada promenili sliku u narodu o meni, ali možda ću u budućnosti ponovo moći da odem tamo - rekao je Šukur za Njujork tajms

- Da sam tada podržao Erdogana mogao sam lepo živeti. Verovatno bih sada bio ministar da sam igrao po njihovim pravilima, ali sada sam ovde i ljudima prodajem hranu i piće - kaže strelac najbržeg gola u istoriji svetskih prvenstava.

Viza za boravak u Americi mu ističe 2020. godine, ali Šukur sada ne razmilja o njenom produženju, već mašta o povratku u svoju zemlju.

- Verujem da ću se jednog dana vratiti. Tama ne može trajati večno. U Americi je drugačije, vidite da ovde Lebron Džejms može da kritikuje predsednika. Ovde možete reći što hoćete, u Turskoj to ne možete - priča Šukur dok rasprema posuđe sa stolova u pekari

Uprkos tome što ima 46 godina, Šukur ne odustaje od sporta i nastupa za amaterski klub iz grada u kojem živi. Nedavno je na jednoj utakmici postigao 11 golova, a želja mu je da otvori sportsku akademiju.

- Imam nekoliko potencijalnih investitora, ali svi strahuju da se sastanu sa mnom. Otvoren sam za saradnju sa svima jer mislim da sportu mogu još dosta da dam - kaže Šukur, koji svakog dana ustaje u tri sata kako bi u pekari sve bilo pripremljeno do otvaranja.

Ovakva legenda kao što je Hakan Šukur bar u svetu fudbala nikada neće biti zaboravljen.

BONUS VIDEO:

Novak Đoković na druženju sa novinarima

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.