KO LI GA JE PLATIO OVOLIKO? Koliko je Partizan zapravo izgubio para na Sumi za ovih godinu dana? (VIDEO)
Sejduba Suma, Foto: Dado Đilas

PROSUTE PARE

KO LI GA JE PLATIO OVOLIKO? Koliko je Partizan zapravo izgubio para na Sumi za ovih godinu dana? (VIDEO)

Nije samo transfer, tu je i plata, koju mnogi zaborave prilikom podvlačenja crte...

Objavljeno: 12:52h

Sejduba Suma - verovatno najveći promašaj u Partizanovoj transfer istoriji.

Iako je prilikom dolaska u Humsku dočekan kao prava diva (što definitivno i jeste), poput fudbalera koji stižu u Real i Barsu, pred otvorenom istočnom tribinom, na terenu nije uspeo da pokaže skoro pa ništa.

Na pitanje novinara Espreso Sporta pre par meseci, Miloš Vazura je pričao o poverenju koje klub ima u Ivicu Ilieva, čoveka koji je glavni i odgovorni za dovođenje fudbalera iz Gvineje.

- Ima apsolutno puno poverenje na svim nivoima kluba. On odlično radi svoj posao. Svi vezuju neki njegov uspeh ili neuspeh za Sumu, pošto nije opravdao očekivanja. Ali, možda ćemo ga prodati na leto, pa uspeti da budemo na nekoj pozitivnoj nuli - između ostalog je rekao Vazura za naš portal.

Te njegove reči dobile su potvrdu ovog jutra, pošto je potvrđeno da je Sejduba stavljen na transfer listu.

E, sad, pitanje je koliko će crno-beli uspeti da budu na pozitivnoj nuli, jer će za njegov transfer na rate Slovanu iz Bratislave biti plaćeno 1.650.000 evra, a tu je i plata.

Iako ne postoji zvaničan podatak o tome kolika je ona, govori se o cifri od oko 325.000 evra godišnje plus neki bonusi, što znači da je Suma crno-bele koštao tačno 2.000.000 evra.

Sejduba Suma - Football Manager profil
Sejduba Suma - Football Manager profil foto: Printscreen/Football Manager

Za njegov učinak od 22 utakmice i tri gola u Superligi, uz još osam mečeva i dva gola u Evropi, mora se konstatovati - previše novca!

Sada crno-belima ostaje da se Vazurine reči obistine, ali pitanje je koja ekipa je spremna da uloži novac u momka koji nikako da uđe u pravu fizičku formu, iako je njegov "umetnički" fudbalski kvalitet nesporan (sa loptom zaista barata poput reprezentativaca u malom fudbalu).

BONUS VIDEO: Suma odmah dobio dve pesme od Grobara

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.