TERZIĆEV PLAN ZA PRELAZNI ROK: Zvezda dovodi dva stranca! Niko iz Superlige ne može da nam digne kvalitet!
Zvezdan Terzić u svojoj kancelariji na stadionu "Rajko Mitić", Foto: Printscreen/Youtube/FCRedStarBelgrade

KO odlazi, a ko ostaje?

TERZIĆEV PLAN ZA PRELAZNI ROK: Zvezda dovodi dva stranca! Niko iz Superlige ne može da nam digne kvalitet!

"Alfa i omega" kluba sa Marakane je otkrio neke od zamisli koje uprava ima za predstojeću letnju fudbalsku pijacu

Objavljeno:

Najbolja sezona Crvene zvezde u 21. veku okončana je osvajanjem titule šampiona Srbije, 28. u klupskoj istoriji, a navijači sada žele i da se napravi još jedan veliki korak u Evropi - plasman u Ligu šampiona.

Crveno-belima će za to biti potrebna pojačanja, a prema rečima generalnog direktora kluba, Zvezdana Terzića, njih neće biti više od 3-4, i to će uglavnom biti stranci ili povratnici iz inostranstva, jer smatra da u Superligi Srbije trenutno nema igrača koji bi podigao kvalitet, već samo mogao da pojača konkurenciju.

- U ovom momentu ne vidim ko od igrača iz našeg šampionata može da podigne kvalitet, razgovaramo sa dvojicom iz Superlige da pojačaju konkurenciju - konkretan je Terzić i dodaje na kojim pozicijama traže strana pojačanja:

Zvezdan Terzić je govorio o planu Zvezde za prelazni rok
Zvezdan Terzić je govorio o planu Zvezde za prelazni rokfoto: Dragana Udovičić

- Špica i "desetku" na pozicijama Kange i Boaćija, koji su otišli zimus. Imamo mnogo igrača u opticaju, pratimo ih i razgovaramo sa njima. Mrkela je zadužen za strance, u maju će biti van Beograda, gledaće ih uživo i razgovarati sa njima. Dovešćemo dva kvalitetna stranca i probiti limite - kaže Terzić za "Sportski žurnal".

"Alfa i omega" kluba sa Marakane najavljuje da će kao i u prethodnim prelaznim rokovima, akcenat biti na strancima kojima je istekao ugovor.

Gelor Kanga i Ričmond Boaći su bili pogoci Crvene zvezde
Gelor Kanga i Ričmond Boaći su bili pogoci Crvene zvezdefoto: Fonet/Aleksandar Barda

- Doveli smo Kangu i Boaćija bez para, a prodali ih za 6,5 miliona evra. Ne možemo da plaćamo obeštećenje, ali možemo da damo jake plate - poručuje Terzić, ali nije želeo da otkriva da li su ta dva stranca Giljerme i Muriljo, koji se pominju u medijima.

On je još istakao i da će okosnica tima ostati na okupu do kraja avgusta i evropskih kvalifikacija, a da je prioritet zbog toga i da se zadrži Damijan Le Talek, kome kao i Mičelu Donaldu u junu ističe ugovor.

BONUS VIDEO: Novak Đoković na druženju sa novinarima - 2

(Espreso.co.rs / Izvor: Žurnal.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.