LIVERPUL U FINALU LIGE ŠAMPIONA: Hrabra Roma dala 4 gola za Pirovu pobedu, ali i oštećena za 2 penala! (FOTO) (VIDEO)
Liverpul je u finalu Lige šampiona, Roma pala hrabro i ponosno, Foto: Reuters

Liga šampiona 1/2 finale

LIVERPUL U FINALU LIGE ŠAMPIONA: Hrabra Roma dala 4 gola za Pirovu pobedu, ali i oštećena za 2 penala! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 22:55h

Liverpul je drugi finalista Lige šampiona i suprotstaviće se Real Madridu u borbi za trofej prvaka Evrope u Kijevu.

"Crveni" su uspeli da sačuvaju prednost od čak tri gola iz prvog meča, u revanšu protiv Rome na "Olimpiku", iako su poraženi 4:2.

Mnogi će polemike biti i na račun glavnog sudije Damira Skomine, koji je čini se u dve situacije u drugom poluvremenu oštetio za jedanaesterac "vučicu", a uz to i crveni karton koji bi usledio golmanu Liverpula.

Roma je verovatno oštećena za dva jedanaesterca
Roma je verovatno oštećena za dva jedanaestercafoto: Reuters

Domaćini i njihovi navijači, ipak mogu da budu ponosni, pokazali su borbenost, upornost, želju za novim čudom, nisu se predavali ni u jednom trenutku, iako su dva puta gubili na ovom meču, na kraju su preokretom stigli i do trijumfa koji si zaslužili makar predstavom i zalaganjem u ovom susretu.

Ipak, koštalo ih je skupo 70 očajnih minuta koje su odigrali u prvom susretu na "Enfildu" kada su dozvolili sebi luksuz da prime čak 5 golova i to je bilo presudno.

Aleksandar Kolarov je bio jedan od najboljih u timu Rome
Aleksandar Kolarov je bio jedan od najboljih u timu Romefoto: Reuters

Engleski klub će sa druge strane pokušati da prekine dominaciju Reala u ovom takmičenju, koji je u poslednje četiri godine tri puta osvajao titulu prvak Evrope.

ROMA - LIVERPUL 4:2 (2:5)

(Milner 15(a.g.), Džeko 52, 93(p) - Mane 9, Vajnaldum 26)

Roma: Alison, Florenci, Manolas, Facio, Kolarov, Pelegrini (od 53. Under), De Rosi (od 69. Gonalon), Naingolan, Šik, Džeko, El Šaravi (od 75. Antonući).

Liverpul: Karijus, Aleksander-Arnold (od 92. Klajn), Lovren, Van Dajk, Robertson, Vajnaldum, Henderson, Milner, Salah, Firmino (od 87. Solanke), Mane (od 83. Klavan).

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

TOK MEČA

93. minut - GOOOL! Edin Džeko potvrđuje pobedu Rome 4:2, a sudija odmah nakon toga svira kraj. I počinje slavlje igrača i navijača Liverpula.

93. minut - PENAL ZA ROMU! Tek posle treće situacije u šesnaestercu Liverpula Skomina pokazuje na "belu tačku". Lopta je pogodila u ruku Klavana, ali ovo je od sve tri situacije koje su mirisale na jedanaesterac, najmanje bila za to da se dosudi.

86. minut - GOOOL! Ako ništa drugo, Roma bi mogla da stigne do časne pobede u revanšu protiv Liverpula, osim ako ne napravi čudo u preostalom vremenu. Radža Naingolan postiže prelep pogodak.

76. minut - Igrači Liverpula nemaju napadačkih ambicija, uglavnom gledaju da ili što više zadrže loptu u svom posedu i odagnaju opasnost i osujete napade igrača u bordo dresovima.

63. minut - Navaljuje sada Roma, opseda gol Liverpula i nova sporna situacija. Bila je gužva u šesnaestercu "crvenih", lopta je stigla do El Šaravija koji šutira, ali ona na putu ka golu pogađa u ruku Aleksandera-Arnolda. Još jedna diskutabilna situacija.

52. minut - GOOOL! Džeko postiže gol nade za Romu. El Šaravi je prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i šutirao, Karijus je samo odbio loptu direktno kod Edina Džeke, a ovom nije bilo teško da pogodi mrežu.

49. minut - Roma je oštećena! Edin Džeko je izbio ispred Karijusa koji ga je srušio, penal je bio evidentan, međutim, pomoćni sudija je podigao zastavicu i signalizirao da je napadač Rome prethodno bio u ofsajdu i nije bio u pravu.

44. minut - Prvi žuti karton na meču za Dejana Lovrena. Faulirao je El Šaravija na ivici šesnaesterca.

35. minut - Sreća sada uz Liverpul. El Šaravi šutira, lopta zakačinje nekog od igrača Liverpula i vara Karijusa, ali završava samo na stativi.

26. minut - GOOOL! Vraća Liverpul svoje vođstvo posle samoi 10 minuta i smiruje navijače Rome, te ponovo čekira svoju kartu za finale u Kijevu. Vajnaldum glavom postiže gol posle kornera, Džeko je zakasnio da izađe i napravi ofsajd zamku.

15. minut - GOOOL! Roma niotkuda i neočekivano stiže do izjednačenja. Bezopasan centaršut, Šik je samo glavom ubacio loptu u peterac, a Lovren je ispucava u glavu Milneru i ona se odbija u gol Karijusa. Klop će biti besan zbog ovoga.

9. minut - GOOOL! Liverpul stiže do gola, strelac je Sadio Mane posle nedopustive greške Radže Naingolana. Gosti već sada mogu da planiraju put u Kijev.

5. minut - Pokušaj Florencija udarcem sa distance, ali lopta prolazi nekih pola metra pored stative Karijusovog gola.

20.10 - Liverpul je doživeo veliki potres i udarac samo dva dana uoči revanša kada je desna ruka Jirgena Klopa, Željko Buvač, prema dosadašnjim informacijama samo privremeno napustio klub i neće ga biti do kraja sezone.

20.00 - Inače, igrači Rome su na treningu dan pred meč napravili sjajan gest kada su trenirali u specijalnim majicama, o čemu možete više pročitati OVDE.

Navijači Liverpula na Olimpiku
Navijači Liverpula na Olimpikufoto: Reuters
Navijači Rome na Olimpiku
Navijači Rome na Olimpikufoto: Reuters
Navijači Liverpula na Olimpiku
Navijači Liverpula na Olimpikufoto: Reuters
Navijači Rome na Olimpiku
Navijači Rome na Olimpikufoto: Reuters
Navijači Liverpula na Olimpiku
Navijači Liverpula na Olimpikufoto: Reuters

19:45 - Navijači Liverpula su tokom dana okupirali gradske ulice u Rimu, a koristili su svaku priliku da provociraju domaćine nakon onoga što se dogodilo pre dve nedelje u Engleskoj kada su huligani "vučice" napali navijače Liverpula, a jedan je od zadobijenih povreda u komi i bori se za život.

Zato su pristalice "crvenih" tokom dana pevale na rimskim trgovima pesmu posvećenu Laciju, gradskom omraženom rivalu navijača Rome.

BONUS VIDEO: Frakcija Partizanovih navijača Zabranjeni pravi bakljadu 157. večiti derbi

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.