SAN POSTAJE JAVA! Milorad Mažić prvi kandidat za finale Lige šampiona?! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

'AJMO, MILORADE!!!

SAN POSTAJE JAVA! Milorad Mažić prvi kandidat za finale Lige šampiona?! (FOTO) (VIDEO)

Ako je neko zaslužio, onda je to najbolji srpski sudija!

Objavljeno:

Sudio je finale Kupa konfederacija između Čilea i Nemačke, sudio je Superkup Evrope Realu i Sevilji, sudio je na Svetskom, Evropskom prvenstvu, u Ligi šampiona, Ligi Evrope. Zašto sada ne bi i u finalu Lige šampiona, utakmici koju svaki sudija sanja još otkako prvi put uzme pištaljku u ruke.

Miloradu Mažiću bi sada taj san mogao da se ostvari. Da odmah pređemo na stvar: Utakmicu Real Madrida i Bajerna sudiće Čunejt Čakir iz Turske, a meč Rome i Liverpula Damir Skomina iz Slovenije.

Milorad Mažić
Milorad Mažić foto: Reuters

Od najboljih sudija iz Evrope, koji će suditi i Mundijal, samo Milorad Mažić, Sergej Karasjov i Bjorn Kujpers nisu sudili meč nokaut faze Lige šampiona.

Turpan je sudio dva, Skomina dva, Roki jedan, ali on otpada za finale ukoliko Roma prođe, Lahoz jedan, ali takođe otpada ukoliko Real ode dalje, Marčinjak jedan, Čakir tri, Brih dva.

Obično se sudije koje sude u četvrtfinalu ili polufinalu ne delegiraju i za finale, pa bi čistom logikom moglo da se dođe do zaključka da ili Mažić ili Kujpers slove za prvog favorita za meč na Olimpijskom stadionu u Kijevu 26. maja, pošto je uludo pomisliti da će Evropska kuća fudbala da pusti Rusu da sudi finale usred Ukrajine.

E, sad, Bjorn Kujpers je već jednom sudio finale Lige šampiona, i to 2014. godine, pa bi zbog toga moglo da se pretpostavi da se upravo sada priprema podloga za Mažićev debi u najsvetijoj utakmici svetskog klupskog fudbala.

Doduše, ostaje nam da vidimo... Prvo da se sazna ko ide u finale.

Inače, Mažić je već sudio evropsku utakmicu ovog proleća, ali je to bilo u četvrtfinalu Lige Evrope između Sportinga i Atletiko Madrida u Lisabonu.

BONUS VIDEO: UMALO DA MU JE ODŠRAFI! Loptica od 155 km/h ga udarila u PRAVO U GLAVU!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.