KAKO JE JOKAN STVORIO MAŠINU U FULAMU: Hoću samo da pobeđujem, manje važno mi je kako! Nisam neki esteta! (VIDEO)
Slaviša Jokanović o stilu koji je izgradio u Fulamu, Foto: Printscreen/Youtube/The Coaches' Voice

Njegove trenerske tajne

KAKO JE JOKAN STVORIO MAŠINU U FULAMU: Hoću samo da pobeđujem, manje važno mi je kako! Nisam neki esteta! (VIDEO)

Srpski stručnjak je govorio o stilu igre koji je uspeo da izgradi na "Krejven kotidžu"

Objavljeno:

Bio je na rubu otkaza, a sada "jedri" na odličnim vetrovima ka Premijer ligi, a vrlo moguće i tituli najboljeg menadžera u Čempionšipu.

Veliki put je prešao Slaviša Jokanović od trenutka kada je preuzeo Fulam, a o tome koliko mu je bilo teško posle prvih šest meseci, kada tim nije beležio dobre rezultate i kada mu se drmala stolica, govorio je u intervjuu za "Trenerov glas".

- Mi gradimo stil. Stil pre nas ne postoji, to je jasno. Kada dođemo na ovu poziciju opažamo šta imamo na raspolaganju. Na početku, prvih šest meseci je bilo vrlo komplikovano. Nismo pronašli jasan put kako ćemo igrati i to je bio vrlo težak period za tim - rekao je Jokanović.

Upravo glavna tema intervjua s njim bila je kako treneri grade stil igre, a on je to uspeo u svojoj drugoj sezoni. Za "kolibare" kažu da u ovom trenutku igraju i najlepši i najefektniji fudbal u ovom trenutku u Čempionšipu.

- U drugoj sezoni, koju smo počeli sa novim timom, sa novim igračima, korak po korak smo pronalazili jasan put, i tražili način da gradimo neku vrstu stila. Na kraju, prepoznati smo kao tim koji igra dobar fudbal, imamo sjajan stil i verujemo u pravac kojim idemo, pa je mnogo lakše za ovu grupu igrača da pobeđuje. Meni je vrlo važno da su moji igrači zadovoljni i da veruju da je ovo pravi put. Da veruju da je to najbolje za njih. Tada tim igra na ovaj način, koji smo tražili i prošle sezone - ispričao je Jokanović kako je teklo njegovo oblikovanje igre.

Slaviša Jokanović se sa Fulamom bori za ulazak u Premijer ligu
Slaviša Jokanović se sa Fulamom bori za ulazak u Premijer ligufoto: Reuters

Ipak, na kraju svega, kao i u većini stvari u životu važan je samo onaj konačni proizvod, odnosno, rezultat koji ekipa ostvari na terenu.

- Shvatam da su u fudbalu važni samo rezultati. Na kraju utakmice ljudi gledaju ko je pobedio, ko je izgubio ili igrao nerešeno. Verujemo u ovaj put koji smo izabrali, da ova grupa igrača može da pronađe korist i pobeđuje na lakši način nego što bismo nekim drugim načinom igre - rekao je Jokanović i dodao da on ipak uvek bira pobede, a ne lepotu igre.

Slaviša Jokanović kaže da ipak radije bira pobedu nego lepotu igre
Slaviša Jokanović kaže da ipak radije bira pobedu nego lepotu igrefoto: Reuters

- Ja samo želim da pobeđujemo. Nisam preveliki esteta. Želim da se takmičim, pobedim i osvojim što više bodova je moguće, na koji način je manje važno - rekao je Jokanović.

Uoči poslednjeg kola, Fulam ima bod zaostatka za drugoplasiranim Kardifom, koji se nalazi na poziciji koja vodi u Premijer ligu, dok ekipe koje budu bile plasirane od treće do šeste pozicije igraju plej-of na "Vembliju".

BONUS VIDEO: Frakcija Miloša Radisavljevića Kimija u kavezu na zapadnoj tribini 157. Večiti derbi

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.