TUŽAN DAN ZA EVROPSKI FUDBAL! Inijesta u suzama saopštio da napušta Barselonu! (FOTO)
Suze Andresa Inijeste, Foto: EPA/Enric Fontcuberta

bedak

TUŽAN DAN ZA EVROPSKI FUDBAL! Inijesta u suzama saopštio da napušta Barselonu! (FOTO)

Inijesta je prve korake napravio u Albaseteu, a od 1996. godine je u Barseloni, za čiji prvi tim je odigrao čak 669 utakmica i dao 57 golova

Objavljeno:

Kapiten Barselone Andres Inijesta objavio je danas na vanrednoj konferenciji za novinare da po završetku sezone napušta klub.

Inijesta je, sa suzama u očima saopštio da je u Barseloni proveo 22 nezaboravne godine, kao i da želi da se u kasnim fudbalskim godinama okuša u nekom drugom ambijentu.

- Ovo je moja poslednja sezona u klubu. Mnogo sam razmišljao, Barselona je najveća na svetu i sve mi je dala. Ipak, osećam da je vreme da odem. Klub zaslužuje moju najbolju verziju, a nisam siguran da mogu da budem na tom nivou - rekao je Inijesta kroz suze.

foto: Reuter

Najviše se pričalo da bi Inijesta mogao da nastavi karijeru u Kini, dobio je jako bogatu ponudu Tjanđin Kvanžana, ali se i javio Pep Gvardiola iz Mančester Sitija koji bi ponovo da sarađuje sa 35-godišnjim vezistom.

Inijesta je prve korake napravio u Albaseteu, a od 1996. godine je u Barseloni, za čiji prvi tim je odigrao čak 669 utakmica i dao 57 golova. Sa katalonskim gigantom osvojio je 31 trofej, uskoro će i 32. kada Barselona zvanično obezbedi titulu Primere, među kojima su i četiri Lige šampiona.

Za reprezentaciju Španije odigrao je 123 utakmice i postigao 13 golova, uz titule prvaka Evrope (dva puta) i sveta u periodu od 2008. do 2012. godine.

BONUS VIDEO:

Radnički - Zemun, borba za titulu na Crvenom krstu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.