PODVIG DESETKOVANOG ATLETIKA! Vengere, zbog ovoga svi žele da odeš, Arsenal prosuo mleko na kućnom pragu! (VIDEO)
Foto: EPA/Andy Rain

polufinale lige evrope

PODVIG DESETKOVANOG ATLETIKA! Vengere, zbog ovoga svi žele da odeš, Arsenal prosuo mleko na kućnom pragu! (VIDEO)

U drugoj utakmici, Marsej je ostvario veoma finu zalihu pred revanš

Objavljeno: 23:13h

Interesantno veče u polufinalu Lige Evrope.

Na oproštajnoj domaćoj evropskoj utakmici Arsena Vengera, Arsenal i Atletiko Madrid su odigrali nerešeno (1:1), dok je u Marseju Olimpik rutinski slavio sa 2:0 nad Red Bul Salcburgom.

U Londonu je bilo više nego puno naboja! Atletiko je u 10. minutu ostao sa igračem manje zbog isključenja Šimea Vrsaljka posle dva brza žuta kartona. Tu nije bio kraj mukama, pošto je nedugo potom zbog žučnih protesta sa klupe oteran i Dijego Simeone. Od tog momenta, Atletiko je vodio "Majmun" Burgos, njegov pomoćnik.

Herman Burgos
Herman Burgos foto: AP

Arsenal je napadao celu utakmicu, igrala se bukvalno "viktorija" ispred kaznenog prostora koji brani Jan Oblak, ali do 61. minuta, Lakazetu i drugarima nije uspevalo da probiju dobro poznati bedem. Ali, u tom 61. minutu, odličan centaršut Džeka Vilšira za Aleksandra Lakazeta, koji je nebeski skočio i postigao pogodak.

Radost navijača Arsenala trajala je nekih 20. minuta, a bogami i nada za još ponekim golom, a onda je na scenu stupio Antoan Grizman, Vengerova večito (izuzev onih par sezona s početka veka) šuplja odbrana, ali i jedna od najvećih premijerligaških kiksara Loran Koscijelni.

Duga lopta prema Grizmanu upućena je preko celog terena, prošla je pored Koscijelnog, koji ju je smotano promašio, omogućivši sunarodnika da čak iz dva pokušaja savlada Ospinu.

Atletiko je do kraja izdržao, i odneo veoma važan gol u gostima nazad u Madrid, gde će Arsen Venger dobro morati da se pomuči kako bi se trijumfalno oprostio od evrokupova.

Na drugoj utakmici, strelci za Olimpik Marsej bili su Florijan Tovan u 15. minutu i Klinton N'Ži u 63, samo tri minuta po ulasku na teren sa klupe.

BONUS VIDEO: Fanovi dočekali Novaka u Barseloni

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.