ARSENAL ODABRAO VENGEROVOG NASLEDNIKA: U pitanju je čovek koji nikad samostalno nije radio!
Arsen Venger napušta kormilo Arsenala posle 22 godine, Foto: Fonetap

Bivši igrač ga menja

ARSENAL ODABRAO VENGEROVOG NASLEDNIKA: U pitanju je čovek koji nikad samostalno nije radio!

Arsenal izabrao trenera i odredio mu budžet za pojačanja od samo 50.000.000

Objavljeno:

Fudbalski klub Arsenal je već odlučio ko će zameniti Vengera nakon 22 godine provedene u Londonu. U pitanju je Mikael Arteta, bivši kapiten Arsenala i aktuelni pomoćnik Pepa Gvardiole u Mančester Sitiju. Iako Arteta nema većeg trenerskog iskustva osim rada sa Gvardiolom za dve godine u Mančester Sitiju, Gazidis veruje da je on pravi čovek za posao glavnog trenera u Arsenalu koji treba da zameni legendarnog Vengera.

Mikael Arteta nema samostalnog trenerskog iskustva
Mikael Arteta nema samostalnog trenerskog iskustvafoto: Reuters

Arteta je klasičan predstavnik nove generacije trenera, a ako se uzme u obzir odluka Gvardiole od pre dve godine da ga uvrsti u svoj stručni štab dobijamo utisak da Mikel poseduje potencijal da postane ozbiljan trener u bliskoj bzudućnosti.

Glavni konkurent Arteti za poziciju novog trenera Arsenala bio je Luis Enrike koji je bio prva želja direktora Raula Sanljehija, koji je ujedno i veliki prijatelj sa španskim stručnjakom. Na kraju je Gazidis pokazao ko je glavni među direktorima i odlučio se za Artetu.

Ono što novom treneru neće ići u prilog je vest da je Arsenal spremio ograničena sredstva za prelazni rok. Ostrvska štampa piše da će novi menadžer dobiti samo 50.000.000 funti za prelazni rok što je ispod standarda najboljih ostrvskih klubova među koje Arsenal želi da se vrati. Očigledno da je klupski plan da Arteta bude dugoročno rešenje, i da počne da stvara ekipu od temelja kao što je to uradio Venger kada je došao u londonski klub.

BONUS VIDEO: Radnički - Zemun, borba za titulu na Crvenom krstu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.