NAJLEPŠA PRIČA U ISTORIJI FUDBALA! Igrao petu ligu sa nanogicom, trulio po kafanama, a sada će nastupati za 8.300.000 evra po sezoni! (VIDEO)
Flitvud Taun - Lester Siti, Foto: AP

prava fudbalska bajka

NAJLEPŠA PRIČA U ISTORIJI FUDBALA! Igrao petu ligu sa nanogicom, trulio po kafanama, a sada će nastupati za 8.300.000 evra po sezoni! (VIDEO)

Kao da mu je Holivud režirao život

Objavljeno:

Za razliku od svog kolege Rijada Mareza koji non-stop nešto kuka i izvoljeva (zahteva da bude prodat Mančester Sitiju), Džejms Vardi daje primer kako se poštuju i brane boje kluba za koji se nastupa. On na terenu i van njega dokazuje lojalnost Lesteru, klubu koji ga je vinuo medju fudbalske zvezde.

Mada je sve to morao da nauči na teži način što ga je na kraju načinilo boljim čovekom i sportistom.

Džejmi Vardi
Džejmi Vardi foto: Reuters

Karijeru je počeo u Halifaks taunu a iste sezone je prešao u Flitvud taun, da bi godinu dana kasnije završio u redovima Lestera u kojem je izrastao u igračku klasu. Zanimljivo je da dok je nastupao u amaterskom rangu bio krivično osuđen, a kazna koju je dobio bila je kućni pritvor, pa je na utakmicama za svoj klub igrao samo prvo poluvreme jer je morao da se javlja na raport u policiju.

A onda potpuni okret situacije samo nekoliko godina kasnije.

Nakon magične sezone i osvajanja Premijer lige Vardi je od strane kluba dobio nagradu za lojalnost koju je pokazao prema klubu .

Lisice su Vardiju ponudile novi ugovor, vredan 140.000 funti sedmično. Što na godišnjem nivou iznosi oko 8.300.000 evra. Značajno uvećanje sa sadašnjih 6.000.000 koliko engleski reprezentativac zarađuje na King Pauer stadionu.

Pre dva leta Vardi je potpisao ugovor sa kojim se obavezao da u Lesteru ostane do juna 2020, a sad mu klupska uprava nudi produžetak istog do 2022.

Time bi dugoročno rešio pitanje napadača u Lesteru, jer će pod uslovom da prihvati, a zatim i odradi ugovor do kraja, verovatno završiti karijeru među Lisicama, s obzirom da će tad već uveliko imati 35 godina.

Vardi je ove sezone nastavio po starom, nanizavši 20 golova u svim takmičenjima. Plus, ako se obračuna postotak iskorišćenih šansi najbolji je fudbaler Premijer lige, od onih koji su najmanje 30 puta šutnuli ka golu rivala.

Teško je zamisliti da je igrač ovakvog kalibra do pre samo nekoliko godina bio označen kao kriminalac i da je igrao u petoj ligi Engleske.

Ali on je uspeo da okrene svoj život i sada svi veruju u njega!

BONUS VIDEO: Radnički - Zemun, borba za titulu na Crvenom krstu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.