Espanjol obezbedio opstanak, Las Palmas ispao! Da je Malaga ovako igrala cele sezone, ne bi bila ubedljivo poslednja, Atletiko osvojio titulu Barsi! (VIDEO)
Espanjol je savladao ekipu Đirone, Foto: EPA / Erric Fontcuberrta

PRIMERA, 34. KOLO

Espanjol obezbedio opstanak, Las Palmas ispao! Da je Malaga ovako igrala cele sezone, ne bi bila ubedljivo poslednja, Atletiko osvojio titulu Barsi! (VIDEO)

Poveo je Espanjol u 43. minutu susreta, sjajan gol je postigao Đerar Moreno

Objavljeno:

Fudbaleri Espanjola upisali su trijumf u okviru 34. kola španske Primere.

Ekipa Đirone, dočekala je na svom stadionu Espanjol, a gosti su na kraju slavili sa 0:2 (0:1). Poveo je Espanjol u 43. minutu susreta, sjajan gol je postigao Đerar Moreno. Nakon slobodnog udarca sa desne strane, Moreno sjajno prihvata loptu u kaznenom prostoru rivala, vara čuvara pri prijemu, namešta se na šut i pogađa mrežu Đirone za 0:1.

Darder je dobro probio nakon duplog pasa na svojoj polovini, usledio je odličan pas ka Morenu, a Španac majstorski lobuje golmana Đirone i postiže svoj drugi gol na susretu za 0:2. Espanjol 15. sa 39 bodova, izboriće opstanak, ali će što pre želeti da zaborave ovu sezonu, dok je Đirona na visokom devetom mestu sa 47 osvojenih bodova na četiri kola do kraja.

U drugom meču dana Malaga je sa 2:0 slavila nad Real Sosijedadom, ali bio je to gorak poraz, s obzirom na to da su plavo-beli momci već ispali iz lige i da su i dalje na poslednjem mestu.

Fudbaleri Las Palmasa naredne sezone igraće u španskoj Segundi, pošto su današnjim porazom 4:0 od Alavesa na svom terenu u utakmici 34. kola Primere ostali bez teoretskih šansi da izbore opstanak. Ekipa sa Kanarskih ostrva je i pre današnje utakmice bila u teškoj situaciji, pošto je bila na pretposlednjem mestu Primere sa velikim zaostatkom za ekipama koje su van zone ispadanja. Alaves je na gostovanju slavio pogocima Munira El Hadadija u 51. i 73, Alvaro Medran u 79. i Ruben Sobrino u 91. minutu. Las Palmas četiri kola pre kraja zauzima 19. mesto sa 21 bodom, 13 manje od Levantea, prve ekipe van zone ispadanja, dok je Alaves 13. sa 41. Nešto ranije Espanjol je na gostovanju sa 2:0 pobedio Đironu, dok je Malaga, koja takodje već ispala iz Primere, sa 2:0 savladala Real Sosijedad. Šansu da opstane ima još Deportivo, ali ima šest bodova manje od Levantea.

U poslednjem meču dana, Atletiko i Betis su odigrali 0:0 i na taj način je Barselona došla samo na dva boda od titule, iako još nije ni igrala.

Primera, 34. kolo: Subota: Eibar - Hetafe 0:1 (0:1) (Olivera, 23) Selta - Valensija 1:1

(Gomeš 63 - Santi Mina 59) Petak: Leganes - Deportivo 0:0 Nedelja: Đirona - Espanjol 0:2

(Moreno 43, 55)

Malaga - Sosijedad 2:0 (2:0) (Adrijan 11, El Neziri 35)

Las Palmas - Alaves 0:4 (0:0)

Atletiko - Betis 0:0

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO: Slavlje igrača Crvene Zvezde nakon pobede nad Partizanom 157.Večiti Derbi

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.