SAŠA MATIĆ UZROK VELIKE AFERE U HRVATSKOJ: Torcida je besna zbog onoga što je uradio PREDSEDNIK HAJDUKA!
Saša Matić, Foto: Filip Plavčić

neobično, ali istinito

SAŠA MATIĆ UZROK VELIKE AFERE U HRVATSKOJ: Torcida je besna zbog onoga što je uradio PREDSEDNIK HAJDUKA!

Stvar je donekle smirila pobeda Hajduka nad Cibalijom pred 14.169 navijača na Poljudu

Objavljeno:

Neobična afera u kojoj je jedan od glavnih aktera srpski pevač Saša Matić potresa ovih dana Hrvatsku. Prenosimo tekst portala 24 sata o ovom slučaju.

"Prošlo je osam godina, Hajduk je danas drugačiji klub nego što je bio u aprilu 2010. kad je tadašnji predsednik kluba Joško Svaguša grmeo: "Šta je, sudije? Kradete me, a sada bi jeli školjke i crni rižoto?! E, nećete!"

Zastava HNS-a ovaj put vijorila je normalno, nije bila okrenuta naopako. Ali to je bilo otprilike jedino što nije bilo naopako u Splitu uoči utakmice Hajduk-Cibalija...

Sve je počelo iz čista mira jutro pre utakmice.

Gradom se proneo glas da je Hajdukov predsednik Ivan Kos "stao na nagaznu minu" i da "leti ćao". Zašto? Šta se događa? Niko osim najužeg kruga uprave Torcide nije imao pojma do tri-četiri sata pre utakmice kad je stiglo saopštenje.

Kosu su zamerili torcidaši što je, citiramo, dao "nalog klupskim radnicima da fudbalske sudije počnu da tretiraju na "drugačiji način“ i što postoje klupski radnici koji su zaduženi da se 'brinu za sudije'. Dalje, opet citat, vode ih na večere u restoran Zrno Soli na račun kluba, istim tim sudijama daju se pokloni i nagrade na račun kluba,a na račun kluba ih vode i u noćni život, u Vanilla bar!

Takođe, "nekim sudijama se u pratnji klupskih radnika zalomi i odlazak na koncerte, kao na primer nedavno na Sašu Matića". Sašu Matića? Onog što je nedavno s raspojasanim Zdravkom Mamićem pevao "Ova noć ima čudnu moć" na žurki Matea Kovačića? Iz perspektive jednog torcidaša, neoprostiv greh.

Šalu na stranu, stvar je u satima pre utakmice postala ozbiljna. Šuškalo se čak i o navijačkim neredima.

Zabrinjavajuća situacija, pogotovo ako uzmemo u obzir da je Sever bio zatvoren zbog kazne pa je na Zapadu, zapravo svuda oko Kosa bila Torcida.

Branio se siroti Kos, uzvraćao saopštenjem da nije nikoga potkupljivao i da nije nikoga vodio ni na kakve koncerte već je stvar elementarne pristojnosti, uostalom i Uefina praksa da se svim gostima, pa tako i sudijama, osigura obrok. Nikakav Saša Matić, samo dobar ručak.

Stvar je donekle smirila pobeda Hajduka nad Cibalijom pred 14.169 navijača na Poljudu. Deo njih bi došao i ovako i onako, deo je bio tu "iz dišpeta" jer je HNS kaznio Hajduk i zatvorio sever, a deo je došao da vidi šta će biti s Torcidom i Kosom. Srećom, nije bilo ništa strašno osim skandiranja navijača: "I bez sudija, i bez miliona, Dalmacija će dobiti novog šampiona!"

Ipak, daleko od toga da je time "slučaj Saša Matić i Zrno soli" zaključen. Torcida je šefa Hajduka uzela na zub i, po nama, može ga spasiti možda jedino pobeda nad Dinamom i borba za naslov prvaka do zadnjeg kola. Ma možda čak ni to. Kos je u ozbiljnoj nevolji.

A sve zato što nije razumeo: hrvatske sudije su jednostavno "neprijatelj broj jedan" Hajdukovih navijača odavno. Bez razlike - od "hardkor torcidaša" pa do omraženih im Igora Štimca ili Joška Svaguše - svi su uvek u sudijama videli glavni problem.

Ali glavni problem Hajduka svo to vreme nisu bile sudije, glavni problem bili su "štimci i svaguše"...

Sećate se legendarne "afere crni rižoto"? Kad je Joško Svaguša navalio na sudije u hotelu nakon utakmice s Dinamom. Citate prenosimo u integralnoj verziji, šteta bi bilo ne ponoviti ih jer su nezaboravni...

- Šta je, lopovi? Kradete na utakmici, a sada bi jeli školjke i crni rižoto?! Nećemo platiti ovu večeru, neka sami sebi plate. Dostavi im račun, izbaci iz hotela, neće tu spavati. Beži iz Splita. Nećeš jesti ovu dalmatinsku ribu, Šupraha. Idi u Osijek na Dravu, jedi šarane - grmeo je Svaguša, sramoteći sebe, Hajduk i sve što ima veze s Hajdukom.

Kos, srećom, nije tako nepristojan tip. Probao je na fino, pokušava da razgovara, objašnjava, argumentuje.. Ali nije baš da mu ide i sva je prilika da će danas-sutra morati da ode.

Jer šef Hajduka, nemojmo se lagati, zapravo nije on. Šef Hajduka je Torcida, piše 24sata.hr."

BONUS VIDEO: SLUČAJNOST ILI GREŠKA U MATRIKSU? Da li je moguće da se u NBA dešavaju ovakve situacije?

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.