KAKVA VEST SA MARAKANE: Već smo u pregovorima s nekim igračima, jedno pojačanje je dogovoreno! (FOTO)
Foto: Vladimir Milovanović

Sumiraju rezultate do sada

KAKVA VEST SA MARAKANE: Već smo u pregovorima s nekim igračima, jedno pojačanje je dogovoreno! (FOTO)

"Od samog početka je bila ideja da na svakoj poziciji imamo po dva dobra igrača"

Objavljeno: 14:42h

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela izrazio je zadovoljstvo rezultatima ostvarenim ove sezone, ali je i najavio neke naredne korake kluba.

Mrkela ističe da je pobeda u večitom derbiju bila veoma važna.

- Zadovoljni smo zbog toga što imamo devet bodova prednosti, šest kola pre kraja prvenstva. Ekipa je protiv Partizana odigrala zaista sjajnu utakmicu. Bilo je potrebno da pobedimo kako bismo pokazali da smo pravi šampioni, i čestitam momcima na tome. O tituli ćemo pričati kada je i matematički obezbedimo. Sve misli su nam usmerene ka Nišu, pokušaćemo da odigramo maksimalno i što pre osvojimo titulu - rekao je Mrkela i pojasnio:

foto: Filip Plavčić

- Čitava sezona je nakon pobede nad Partizanom dobila pravi smisao. Imali smo zaista dobru sezonu, igrali smo dobro, pravili razliku u prvenstvu, igrali kvalitetno u Evropi protiv izuzetno jakih protivnika, izborili proleće... Ali sve to ne bi imalo smisla da nismo pobedili Partizan i da nismo ovoliko blizu titule. Imamo igrače koji mogu uvek da odmene startere, imamo dva dobra tima koja mogu na više frontova da odgovore. Od samog početka je bila ideja da na svakoj poziciji imamo po dva dobra igrača.

foto: Saša Pavlić Koky

Tokom prethodnih 10 meseci, i mnogi mladi fudbaleri su se afirmisali i postaju sve važniji delovi ekipe.

- Još jedna od ideja na početku sezone bila je da „guramo“ našu decu. Luka Adžić i Uroš Račić su imali zavidnu minutažu, a imali smo još mladih igrača poput Luke Ilića, Nemanje Radonjića, Srđana Babića... I sa te strane možemo da budemo zadovoljni jer smo afirmisali mlade igrače. Pratimo i mlade fudbalere koji su na pozajmici u Grafičaru, našem „B“ timu. Ideja je bila da najtalentovaniju decu stavimo da igraju što pre sa starijim igračima kako bi se što pre adaptirali na igru u prvom timu. Zadovoljni smo kako to funkcioniše i od sledeće sezone će biti još više klinaca koji će igrati u Grafičaru - otkrio je Mrkela.

foto: Nebojša Mandić

Da je Zvedina baza mladih fudbalera veoma dobra potvrđuju i odlični rezultati značajno oslabljenih omladinaca koji i dalje uspešno čuvaju prvo mesto na tabeli.

- Rekli smo da rezultat nije prioritet i tako će biti i u budućnosti. U omladinskoj selekciji je prioritet što pre gurnuti igrača u prvi tim, i tom cilju ćemo težiti. Omladinska škola radi dobro, selekcije su dosta uspešne, igrači se razvijaju kako treba i zadovoljni smo.

foto: Dado Đilas

Mrkela je potvrdio da se već radi na pravljenju tima za narednu sezonu, i otkrio da su preduzeti i određeni konkretni koraci.

- Kada se završi jedan prelazni rok, odmah počinje priprema za drugi. Dešavanja u samom prelaznom roku su samo realizacija onoga što se radilo u prethodnih četiri ili pet meseci. Već smo u pregovorima sa nekim igračima i mislim da će brzo biti objavljeno i neko ime, fudbaler koji će doći kod nas. Želim da se što bolje i brže pojačamo kako bismo započeli kvalifikacije u što jačem sastavu - jasan je sportski direktor Mrkela.

BONUS VIDEO:

Nemanja Radonjić i Vujadin Savić vode navijanje ispred severne tribine

(Espreso.co.rs / FK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.