Crno-bela prevencija! Bolje sprečiti, nego lečiti! (VIDEO)
Foto: FK Partizan

MORA TAKO

Crno-bela prevencija! Bolje sprečiti, nego lečiti! (VIDEO)

Iz Partizana razmišljaju na duže staze...

Objavljeno: 17.04.2018. 10:19h

FK Partizan je sa svojom zdravstvenom službom prepoznao momenat da se posle nekoliko smrtnih slučajeva fudbalera od posledica srčanog zastoja ove godine, organizuje seminar u cilju obuke medicinskog kadra za pružanje mera osnovne životne potpore.

Dvodnevni ALS seminar medicinske sluzbe FK Partizana i Hitne pomoći Beograd - odsek za stručno-metodološki rad i edukaciju je osmišljen u cilju ovladavanja osnovnim znanjima i veštinama pružanja mera kardiopulmonalne reanimacije.

Kurs sadrži predavanja, demonstracije veština, uvežbavanje manuelnih veština koje se odnose na obezbeđivanje disajnog puta, metode sigurne defibrilacije, davanje lekova i sprovodi se kroz praktični rad na lutkama simulatorima.

Primena defibrilatora pruža zdravstvenim profesionalcima, koje imaju pravo da tokom reanimacije primene automatski spoljašnji defibrilator, odgovarajuće znanje i omogučuje savladavanje potrebnih praktičnih veština za njegovu primenu kod pacijenata sa zastojem rada srca.

Uvežbava se primena AED protokola sa jednim sprovodiocem mera kardiopulmonalne reanimacije na početku kursa da bi se potom uvežbavao rad sa u timu od dvoje troje ljudi. Kursu su osim medicicnske sluzbe prvog tima prisustvovali svi medicinski radnici koji su zaduzeni za zdravlje omladinske skole FK Partizan.

FK Partizan je pokazao društvenu odgovornost kod ovog problema i potrebno je proširiti ovakve kurseve i seminare na ostale fudbalske klubove i sportske kolektive kako bi adekvatno reagovali.

BONUS VIDEO: Roditelji izvlače deci živu glavu u tuči na Večitom derbiju

(Espreso.rs/FK Partizan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media