Nula u derbiju Rima! Juventus preboleo Real, Napoli sve dalje od titule! (VIDEO)
Foto: AP

SERIJA A, 32. KOLO

Nula u derbiju Rima! Juventus preboleo Real, Napoli sve dalje od titule! (VIDEO)

Domaćin je želeo u Ligu šampiona, a Napolitaci su se nadali da mogu preoteti titulu Juventusu

Objavljeno: 22:39h

Samo tri utakmice odigrane su u popodnevnom terminu Serije A, a u centru pažnje bio je okršaj na San Siru.

I Milan i Napoli imali su svoju računicu preo ovog meča, kako da ostvare svoje ciljeve, ali su posle remija, čini se ostali bez nade. Domaćin je želeo u Ligu šampiona, a Napolitaci su se nadali da mogu preoteti titulu Juventusu, pobedom u međusobnom okršaju, sada ni to neće biti dovoljno.

Utakmica na San Siru završena je bez golova, Milan je imao nešto više prilika u prvom delu, Bonaventura, Kalinić i Čalhanoglu su bili u šansama, dok je gol Musaćija poništen zbog ofsajda. Mogli su i gosti do gola, pošto je Insinje propustio dve priilike.

Napoli je bio konkretniji u nastavku, više je napadao, mada je Milan mogao da povede u 85. minutu, Andre Silva je tuako glavom i prebacio prečku. A onda detalj koji je obeležio meč. U 92. minutu Arkadijuš MIlik je bio sam ispred Donarume na pet metara od gola, prihvatio je loptu i pokušao da je plasira u levi ugao, ali se mladi golman roso-nera izvio i izbacio je u korner. Bila je to poslednja šansa na meču, ali i ubedljivo najbolja.

foto: EPA/Giorgio Benvenuti

Bolonja je pobedila Veronu, pa se tim iz grada ljubavi može polako pripremati za povratak u Seriju B. Verdi je doveo domaće u vođstvo posle pola sata igre, da bi mladi mađarski reprezentativac Adam Nađ, duboko u sudijkskoj nadoknadi, postigao drugi gol.

Šanse Beneventa za opstankom su odavno otpale, ali igraju pošteno do kraja. Danas su otkinuli bod Sasuolu, ekipi koja se bori za opstanak. Poveli su gosti golom Bijabatea, ali je Politano do poluvremena poravnao. U nastavku su domaći, ponovo preko Matea Politana, došli do preokreta i činilo se da će zabeležiti važan trijumf, međutim, Dijabate je u 72. minutu izjednačio na 2:2, što je bio i konačan rezultat meča. Domaćin je u seriji od četiri remija i šest utakmica bez poraza. Za ekipu Beneventa igrao je Filip Đuričić koji je sjajnom asistencijom petom doneo bod svojoj ekipi.

Fudbaleri Juventusa pobedili su večeras u Torinu Sampdoriju sa 3:0 u 33. kolu italijanske Serije A.

"Stara dama" nije imala mnogo problema protiv Sampdorije, iako je do vodećeg gola čekala sve do 45. minuta kada je Mario Mandžukić iskoristio proigravanje Daglasa Koste.

Juventus je prednost duplirao u 60. minutu pogotkom Benedikta Hovedesa, da bi konačan rezultat postavio Sami Kedira golom u 75. minutu.

foto: Fonet

Roma i Lacio su u derbiju kola odigrali nerešeno 0:0 i tako ostali potpuno izjednačeni na tabeli sa identičnim brojem bodovima, pobedama, remijima i porazima.

Ekipa Di Frančeska je u 93. minutu meča imala šansu za pobedu, ali prečka je bila saveznik nebesko-plavih.

Serija A, 32. kolo: Bolonja – Verona 2:0 (1:0) Verdi 31, Nađi 90

Sasuolo – Benevento 2:2 (1:1) Politano 41, 64 – Dijabate 22, 72

Forentina – Spal 0:0 Milan – Napoli 0:0

Juventus – Sampdorija 3:0 (1:0)

Lacio – Roma 0:0 Subota:

Kaljari – Udineze 2:1 (1:1) Pavoleti 21, Ćepiteli 84 – Lasanja 10

Đenoa – Krotone 1:0 (1:0) Besa 28

Kjevo – Torino 0:0 Atalanta – Inter 0:0

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

Nemanja Radonjić i Vujadin Savić vode navijanje ispred severne tribine

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.