NEKA BUDE OVO DERBI ZA NJU: Delije, Grobari, ma svi Srbi, dokažite svoju ljubav prema klubu tako što ćete igrati na Anđeliju! (FOTO)
Foto: Vladimir Milovanović/Prinstscreen/Facebook

Veliki gest mileta stolara

NEKA BUDE OVO DERBI ZA NJU: Delije, Grobari, ma svi Srbi, dokažite svoju ljubav prema klubu tako što ćete igrati na Anđeliju! (FOTO)

Na Fejsbuku je povodom predstojećeg derbija pokrenuta humana akcija, koja ima za cilj da se pomogne teško bolesnoj devojčici iz Kraljevaca

Objavljeno: 17:46h

Najveća svetkovina srpskog fudbala održaće se danas, u subotu 14. aprila, kada fudbaleri Crvene zvezde i Partizana po 157. put u nacionalnom šampionatu budu igrali Večiti derbi.

Večiti derbi uvek je utakmica posebne pažnje i trebalo bi da bude i praznik fudbala i uživanja, mada to u prethodnim godinama i decenijama nije bio slučaj pa se pretvarao u festival nasilja, bilo na ulicama, bilo na samom stadionu.

Svim srcem se nadamo da takvih nemilih i ružnih scena neće biti ovoga dana, već je bolje da svi navijači oba tima, ali i oni koji navijaju za neke druge, kao i oni koje sport uopšte ne zanima se uključe u sjajnu humanu akciju koja je pokrenuta na Fejsbuku.

Delije i Grobari
Delije i Grobarifoto: Saša Pavlić Koky

Čovek po imenu Mile Jurković zvani Mile stolar, pokrenuo je sjajnu akciju na Fejsbuku povodom predstojećeg derbija, a koja za cilj ima pomoć da se spase mladi ljudski život i pomogne teško oboleloj devojčici.

Ova gromada od čoveka je pozvala sve, i Delije, i Grobare, i partizanovce, i zvezdaše, i one koji navijaju za neke druge timove, i one koji vole da se klade, i one koje sport uopšte ne zanima, da se uključe u njegovu kladionicu, a koja će pomoći devojčici po imenu Anđelija iz Kraljevaca kojoj je pomoć neophodna za borbu protiv teške bolesti.

Evo i o čemu se radi:

- Poštovani prijatelji, danas je derbi dva fudbalska kluba, Crvene zvezde i Partizana! Ja ovde otvaram kladionicu koji će klub da pobedi! Svako ko pogodi dobija poklon od mene! Nema veze za koga navijate, za neki drugi klub, nebitno, da li volite fudbal ili ne, ništa nije bitno?! Bitno je da učestvujete u igri! E ovako, da pobedi Crvena zvezda pošaljite SMS poruku 420 na 3030 za pomoć Anđeliji iz Kraljevaca da pobedi svoju bolest! Da pobedi Partizan pošaljite SMS poruku 420 na 3030 za pomoć Anđeliji iz Kraljevaca da pobedi svoju bolest! Da bude nerešeno pošaljite SMS poruku 420 na 3030 za pomoć Anđeliji iz Kraljevaca da pobedi svoju bolest! Prosto, zar ne?! Pošaljete sliku da ste poslali SMS i napišete ko će pobediti, a ja poklon GARANTUJEM svakom ko pogodi! Pa da vas vidim! Opklada počinje odmah! Ko ovo podeli isto dobije poklon! Ne verujete? Ajd pa da vidimo - napisao je u svom postu Mile Raković.

Dakle, vidite kako može da se iskoristi fudbalski derbi, koji je najvažniji u sezoni, da se učini jedna velika, ljudska stvar i pomogne mladom životu.

BONUS VIDEO: Espreso intervju: Dana Vulin

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.