NE DOLAZI U RUSIJU! Najbolji fudbaler svih vremena zbog bolesti neće moći da prisustvuje Mundijalu! (FOTO)
Pele, najbolji igrač svih vremena, Foto: Fonet

LOŠE ZDRAVSTVENO STANJE

NE DOLAZI U RUSIJU! Najbolji fudbaler svih vremena zbog bolesti neće moći da prisustvuje Mundijalu! (FOTO)

Još u decembru, kad je bio na žrebu za Svetski šampionat, Pelea su vozili u invalidskim kolicima

Objavljeno:

Brazilav Pele, koji je s reprezentacijom osvojio tri svetska prvenstva, neće moći da dođe da posmatra svoje naslednike na Mundijalu u Rusiji. Razlog je taj što je 77-godišnji Pele povredio kičmu i ne može da se kreće.

Još u decembru, kad je bio na žrebu za Svetski šampionat, Pelea su vozili u invalidskim kolicima. "Kralj fudbala" je u januaru bio u bolnici. Njemu je svojevremeno operisan kuk, a inače ima probleme i s jetrom i prostatom. Pele je obećao da će u Brazilu, ako mu zdravlje dopusti, biti gost-komentator tamošnjih TV kanala.

foto: Profimedia

Organizatori kažu da Peleov nedolazak nema nikakvu političku pozadinu.

Na drugoj strani, takođe veliki igrač, Argentinac Dijego Maradona, koji je blistao osamdesetih godina prošlog veka, sa oduševljenjem stiže u Moskvu. Maradona je više puta izjavio da bi želeo hteo da ima rusko državljanstvo.

foto: AP

Što se tiče bezbednosti za vreme Mundijala, predsednik FIFA Đani Infantino je poručio da je u Rusiji bezbedno, a da zbog toga što vlasti razumeju važnost tog događaja žele da pokažu gostoprimstvo svoje zemlje, pa će biti još bezbednije.

- Ljudi koji žele da se naslađuju fudbalom, neka dođu u Rusiju, a oni kojima su potrebne čarke, neka ostanu kod kuće - poručio je Infantino.

BONUS VIDEO:

Danilo Pantić pred 157. Večiti derbi

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.