VEZISTA PARTIZANA PRIŽELJKUJE PUNU MREŽU ZVEZDE: Samo bez nervoze i panike! Kako god bilo, samo da dobijemo! (VIDEO)
Marko Janković najavljuje 157. Večiti derbi, Foto: Fonetap

Pristaje da bude junak crno-belih

VEZISTA PARTIZANA PRIŽELJKUJE PUNU MREŽU ZVEZDE: Samo bez nervoze i panike! Kako god bilo, samo da dobijemo! (VIDEO)

Najvažnija utakmice sezone kuca na vrata, a kako je očekuju u taboru crno-belih?!

Objavljeno:

Partizan će morati u subotu da juriša na sve ili ništa. Na programu je 157. Večiti derbi koji bi po svemu sudeći već u 1. kolu plej-ofa mogao da da odgovor ko će biti šampion Srbije ove godine.

Crno-beli zaostaju za Crvenom zvezdom 6 bodova i moraće da traže način za trijumf na stadionu "Rajko Mitić" kako bi ostali u šampionskoj trci.

Sve je podređeno predstojećem susretu sa najvećim rivalom u Humskoj, a to je istakao i Marko Janković u razgovoru sa novinarima posle treninga.

Marko Janković najavljuje napad na tri boda u Večitom derbiju
Marko Janković najavljuje napad na tri boda u Večitom derbijufoto: Espreso

- Nema potrebe za nekom posebnom najavom, derbi nosi sa sobom neke specifičnosti. Spremamo se najbolje moguće i imamo cilj i obavezu da ostvarimo dobar rezultat i smanjimo zaostatak. Ušli smo u pobednički niz i sa tom mišlju treba da uđemo u ovaj meč, mirne glave i bez opterećenja. Mislim da možemo do povoljnog rezultata - rekao je Janković novinarima.

Prema rečima reprezentativca Crne Gore zna se šta donosi u takvom meču, punom naboja, prevagu na jednu ili drugu stranu.

Marko Janković kaže da u Večitom derbiju ekipa ne sme da paniči i bude nervozna ako želi pobedu
Marko Janković kaže da u Večitom derbiju ekipa ne sme da paniči i bude nervozna ako želi pobedufoto: Dado Đilas

- Sigurno da nije još kraj, borimo se dok ima matematičke mogućnosti. Sigurno je da imaju dobru prednost i da neće dozvoliti da je ispuste tako lako, ali moramo da se spremimo što je bolje moguće. Ući ćemo u meč mirno i mislim da je to put do dobrog rezultata. Jednostavno, kada se uđe u nervozu i paniku onda nema igre, a ako budemo mirni i dođemo do svoje igre imamo dobre šanse - rekao je Janković.

U dva ovosezonska derbija nije bilo pobednika, na stadionu "Rajko Mitić" je bilo 0:0, a u decembru u Humskoj 1:1.

- Teško je dati bilo kakvu prognozu. Derbi sa sobom nosi mnogo stvari, možemo samo da poželimo da bude interesantno nama i publici i da bude dosta golova u njihovoj mreži. Ja bih bio zadovoljan... Može i 0:1, 0:2, kako god, samo da mi dobijemo - poručuje Janković.

Janković nije jedan od onih koji ne cene kvalitete protivnika, a pre svega apostrofira da je odličan kolektov ono što krasi Crvenu zvezdu, bez obzira na individualne kvalitete pojedinaca.

- Imaju odlične pojedince. Krasi ih i timski duh, ne bih nikoga posebno pred derbi da izdvajam. Najbitnije je da mi budemo pravi i da tim izbaci pojedinca koji može da bude junak derbija. Mogu da budem i ja, ali to je najmanje bitno. To mi nikada nije bilo u prvom planu, samo da dođemo do dobrog rezultata.

Miroslav Đukić je tokom dosadašnjeg dela prolećne polusezone često ukazivao šansu u važnim utakmicama omladincima, odnosno takoreći tinejdžerima koji su se nametnuli tokom priprema. Zato bi Svetozar Marković, Armin Đerlek i Luka Cucin mogli da debituju i u najvažnijoj utakmici sezone, a koliko je to opasnost za crno-bele?

Svetozar Marković bi mogao da debituje u timu Partizana na 157. Večitom derbiju
Svetozar Marković bi mogao da debituje u timu Partizana na 157. Večitom derbijufoto: FK Partizan

- Mislim da su talentovani igrači i da su se dobro snašli. Tu smo da im olakšamo koliko je moguće, a mislim da neće imati poteškoća, samo treba da igraju mirno, da se ne opterećuju važnošću utakmice nego da jednostavno igraju kao i svaku drugu. U tom slučaju neće biti problema - rekao je Janković.

Predaja u taboru i dalje aktuelnog osvajača "duple krune" ni u jednom trenutku nije nikome padala na pamet, a sada kada je situacija ovakva jasno je da borba tek predstoji.

- Sve dok postoji matematička mogućnost normalno je da se borimo. Poučeni smo iskustvom da je to dostižno tako da idemo do kraja. Na nama je da dobijemo sve utakmice do kraja, a na njima je da li će kiksnuti - rekao je Janković.

Susret između Crvene zvezde i Partizana se igra u subotu od 18.30 na stadionu "Rajko Mitić".

BONUS VIDEO: Pobunjeni Grobari pevaju uvredljivu pesmu o Zvezdi u trenutku kada Ožegović daje gol

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.