ĐUKIĆ: Dača kao Kristijano Ronaldo! Derbi rešava ligu! Videćemo gde nam je plafon!
Miroslav Đukić se ovako zaštitio od kiše na meču Partizan - Borac, Foto: Beta/Branislav Božić

Promenila se situacija

ĐUKIĆ: Dača kao Kristijano Ronaldo! Derbi rešava ligu! Videćemo gde nam je plafon!

Trener Partizana je izrazio zadovoljstvo zbog kompletne igre tima protiv Borca, u svim linijama

Objavljeno:

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da je zadovoljan utakmicom protiv Borca i istakao da će crno-beli u predstojeći 157. Večiti derbi ući pobednički jer ništa osim pobede ne odgovara njegovoj ekipi.

- Zaista smo odigrali jednu kompletnu utakmicu, 90 minuta u jakom ritmu, dobro, efikasno, i zaista sam presrećan zbog momaka jer su dali maksimum. Iz dana u dan rastemo, videćemo gde nam je plafon - rekao je Đukić novinarima posle utakmice. Partizan je na svom terenu pobedio Borac sa 5:0, a golove su postigli dvostruki strelac Ognjen Ožegović, Svetozar Marković, Danilo Pantić i Zoran Tošić. - Bitno je da svi daju golove, da svi učestvuju u završnici… Ne samo što smo bili efikasni, nego što smo bili i ofanzivni, nismo dozvolili protivniku da nas iznenadi, naš gol je ostao netaknut. Ulazimo u završnu fazu u dobroj formi - rekao je Đukić.

Miroslav Đukić se raduje povratnicima Kosoviću i Tošiću
Miroslav Đukić se raduje povratnicima Kosoviću i Tošićufoto: Dado Đilas

Trener crno-belih je na ovoj utakmici odmarao nekoliko standardnih igrača, a na teren su se vratili Nebojša Kosović i Zoran Tošić. - Kića se vratio, bitan igrač koji može dosta da nam da, Toške se vratio… Cela ekipa igra na vrhunskom nivou, svi rade dobro i najveće muke ima trener da odredi prvih 11, čak i prvih 18. Veliki problem je koga ostaviti da ne uđe u prvih 18 - rekao je Đukić.

Upitan o nastupima mladog Armina Đerleka, Đukić je rekao da je on stabilan i da nema oscilacija u igri, kao i da su mladi igrači pravo osveženje u ekipi. On je dodao da je gol Pantića u današnjoj utakmici bio "vrhunski, na nivou Kristijana Ronalda". U prvom kolu plej-ofa Partizan će igrati na gostovanju protiv prvoplasirane Crvene zvezde. Taj duel trebalo je da se igra u utorak, ali je pomeren na subotu. - Ne shvatam pauzu, ali šta da radimo, ona je tu, moramo da je poštujemo. Imamo deset dana da pripremimo derbi. Već smo prepolovili zaostatak, sad ćemo pokušati da ga još prepolovimo. Derbi odlučuje mnoge stvari, skoro rešava ligu, ući ćemo pobednički, da tražimo pobedu jer nama ništa drugo ne odgovara - naveo je trener srpskog šampiona.

Marko Janković i Danilo Pantić na utakmici protiv Borca
Marko Janković i Danilo Pantić na utakmici protiv Borcafoto: Beta/Branislav Božić

Trener Borca Vladimir Stanisavljević rekao je da je njegova ekipa došla u Beograd da se nadigrava sa Partizanom. - Opredelili smo se na otvorenu igru s Partizanom, znali smo da su nadmoćniji u svim elementima igre. Rezultat nam nije bio imperativ, hteli smo da pronadjemo neki model igre za neke naredne utakmice. Posle penala je jako teško bilo da se vratimo, igrači su izgubili samopouzdanje. Mi imamo našu borbu, a Partizanu želim sve najbolje u nastavku takmičenja - naveo je on. Borac će igrati u plej-autu u nastavku prvenstva. - Svaka utakmica je finale, nisam opterećen današnjim rezultatima jer znam da sa direktnim protvnicima mi moramo pobedjivati da bismo ostali u ligi - dodao je Stanisavljević.

BONUS VIDEO: Bakljada Pobunjenih Grobara na meču Partizan - Borac

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.