ZA NJEGA JE REPREZENTACIJA BILA SVETINJA! Da bi igrao za Srbiju odbio je džakove para, a onda doživeo poniženje! Sećate li se zaboravljenog heroja?! (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube

Malo poznata priča

ZA NJEGA JE REPREZENTACIJA BILA SVETINJA! Da bi igrao za Srbiju odbio je džakove para, a onda doživeo poniženje! Sećate li se zaboravljenog heroja?! (VIDEO)

Srpski golman pokazao svima kako se treba odnosti prema nacionalnom dresu

Objavljeno:

Nakon velikog uspeha na Evropskom prvenstvu za mlade 2004. godine i osvajanja srebrnog odličija, reprezentacija Srbije je svrstavana u krug favorita za osvajanje fudbalskog turnira na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine. Međutim, u kratkom vremenskom roku je naša reprezentacija od statusa jednog od favorita za napad na tron, došla do statusa autsajdera na ovom prestižnom fudbalskom turniru.

Prvenstveno zbog velikog broja otkaza od strane najboljih pojedinaca ove generacije fudbalera, čiji su razlozi odbijanja igranja na uglavnom bili više nego apsurdni.

Neki od ''orlića'' su se izjasnili kao ''povređeni'', dok su drugi stvarno bili sputani povredama i nisu mogli da se odazovu na poziv selektora.

Tu su i neki treći, koji su shvatili da im je bitniji novac i ugovor sa klubom nego grb svoje otadžbine i izlasci sa starletama (sponzorušama) po beogradskim noćnim klubovima i splavovima!

Od cele grupe momaka koji su nam doneli srebro sa prvenstva Evrope, putem Atine je pošlo samo njih petorica, među tih pet bio je i golman Nikola Milojević. Milojevićev je, slučaj, međutim, specifičan! On je tada branio boje Hajduka iz Kule, kluba čiji je vlasnik i predsednik bio kotroverzni Nikola Džomba, koji je javnosti bio poznat kao neko ko je krajnje bahat prema igračima svog kluba i svim faktorima fudbalskog sveta u Srbiji.

Posle odličnih izdanja na šampionatu za igrače do 21 godine kao zainteresovana za usluge mladog čuvara mreže javila FK Moskva, tim sa evropskim ambicijama kojoj je bio poteban pouzdan golman.

Tom prilikom su mu ponudili ugovor čija je ukupna vrednost iznosila milion dolara, a sam Milojević je bio više nego zadovoljan tom ponudom.

Međutim zbog razlike u kalendaru, ekipi iz Moskve su usluge golmana bile potrebne odmah.

Što je od našeg golmana iziskivalo da napusti reprezentaciju i preskoči Olimpijske igre u Atini, na šta im je on odgovorio sa - E, vidite, braćo Rusi, onda ništa, gledamo se u nekom drugom filmu. Stao je na gol desetkovane reprezentacije, svestan muke koja mu predstoji i svestan propuštene životne prilike: u tri utakmice, primio je 14 golova, bio međunarodna sprdnja zajedno sa tim jedva sastavljenim timom i završio na poslednjem mestu u grupi.

Posle OI, Milojevića nije čekala nikakva nagrada. Nije ga čekalo ni hvala. Apsolutno ništa.

U razgovoru sa jednim od novinara, upućenim u sva tadašnja dešavanja, samo je kratko, sa osmehom odgovorio: "To mi je bila obaveza, drugačije nije moglo". Nakon toga, Nikola nikada više nije branio za reprezentaciju, ali ga je fudbalski put odveo u Portugal, gde se dobro pokazao i sebi obezbedio mesto među stativama i ugovor koji mu je rešio egzistenciju.

Njegova žrtva za nacionalni dres bila je skroz zaboravljena.

BONUS VIDEO:Delije besne na sudije meča Zvezda - Mornar

(Espreso.co.rs / Izvor: Nacionalist.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.