PARTIZAN PREŽIVEO MART, ALI... Borba za UEFA licencu i dalje traje! Šta sve crno-beli moraju da isplate da bi je dobili?
Vladimir Vuletić, Miloš Vazura, Ivica Iliev, Milorad Vučelić, Foto: Dado Đilas

Kako i šta dalje?!

PARTIZAN PREŽIVEO MART, ALI... Borba za UEFA licencu i dalje traje! Šta sve crno-beli moraju da isplate da bi je dobili?

Crno-beli su tokom prethodnog meseca bili u nezavidnoj poziciji kada je u pitanju plaćanje velikih dugova da bi se prošao UEFA monitoring na kraju meseca

Objavljeno: 12:50h

Partizan je u martu bio u veoma teškoj finansijskoj situaciji u jednom momentu kada je reč o borbi za UEFA licencu, ali je uspeo da se izvuče iz nje i da reši one goruće probleme sa novcem i plati određena dugovanja.

To je zvanično saopštio generalni direktor kluba Miloš Vazura u emisiji "Partizanov vesnik", gde je referisao koje su sve obaveze izmirene i na koji način.

Miloš Vazura o UEFA licenci
Miloš Vazura o UEFA licencifoto: Printscreen/Youtube/Danas Conference Center

- Sve što se tiče dokumentacije smo završili, što je trebalo da platimo smo platili i sada ostaje da to predamo revizorima, revizori Komisiji za licenciranje Fudbalskog saveza Srbije i onda će oni održati sednicu u drugoj polovini aprila i oni će onda da procene da li smo prošli za licencu ili nismo.

- Što se tiče nas, mi smo sve papire završili, deo obaveza prema igračima reprogramirali, ogroman deo obaveza izmirili, gde je najveći problem bila obaveza prema Slovanu od 812.000 evra što smo izmirili u petak, 30. marta. To je najbitnija obaveza bila, izmirili smo neke stare kamate prema Augzburgu i još nekim klubovima i jedna od najvećih obaveza jeste bila, ona koja ne može da se reprogramira, jeste porez. Poreza smo platili negde oko 750.000 evra, što su dve ogromne stavke - rekao je Vazura.

Miloš Vazura i Željko Pantić
Miloš Vazura i Željko Pantićfoto: Printscreen/Youtube/Danas Conference Center

Crno-beli su uspeli da isplate i deo rate Slovanu za transfer Sejdube Sume, kao i belgijskom Vesterlou za Nemanju R. Miletića.

- Namirili smo dug prema Vesterlou iz kojeg je došao Nemanja R. Miletić, imali dugove za trening kompenzacije. Došlo se do sume od 1.900.000 evra, možda čak i 2.000.000. Mi smo sve to izmirili, morali smo i obezbedili novac za to, znali smo da nam dolazi i neki novac koji smo planirali krajem meseca, to smo sve uspeli da zatvorimo i platimo plate zaposlenima i nastavimo dalje, imamo još dva meseca prvenstva, da igračima isplaćujemo plate redovno i da sve uđe u neki mir... Sve to ide svojim tokom i nadam se da će biti sve u redu i da ćemo dobiti licencu - rekao je Vazura.

Miloš Vazura o nasleđenim dugovima iz prošlosti
Miloš Vazura o nasleđenim dugovima iz prošlostifoto: Printscreen/Youtube/Danas Conference Center

Ono što najviše koči Partizan jesu nasleđeni dugovi iz prošlosti koji su postali hronični problem, i oni se rešavaju po koracima i etapama, a generalni direktor kluba je ispričao kako trenutno stoji stvar na tu temu kome se i koliko još duguje.

- Ostale su obaveze prema Apolonu za Andriju Živkovića, prema menadžeru Serđu Bertiju, posredniku u transferu Stefana Savića u Mančester Siti, to je oko 600.000 evra sa kamatom, što dolazi na naplatu u maju. U junu ćemo morati da uplatimo još jednu ratu za transfer Sejdube Sume. Stižu obaveze za Ljajića, imamo i veliki reprogram nasleđenog poreza. Bolje od ovoga ne možemo - poručio je Vazura i dodao da će neki od tih dugova biti plaćeni kada bude ostvaren transfer nekog od sadašnjih prvotimaca.

- U naredne dve-tri sedmice imaćemo razgovor za neke igrače. Probaćemo neke transfere da dogovorimo pre početka prelaznog roka, kao što smo to uradili u slučaju sa Nikolom Milenkovićem. Očekujem da do kraja aprila imamo jasnu situaciju oko toga koga ćemo da prodamo. Otprilike su to oni igrači koje smo hteli da prodamo u januaru, a nismo zbog dvomeča sa Plzenjom i nade da možemo da prođemo dalje. Dosta klubova već sada zove za Leandrea Tavambu i Marka Jankovića. Procenićemo u dogovoru sa stručnim štabom i sportskim direktorom - jasan je Vazura.

BONUS VIDEO: IŠARAO CELE GRUDI: Pogledajte kako se tetovira Ljubomir Fejsa!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.