Njih 5 su na leto pred transferima karijere, šta god uradili sa Srbijom na Mundijalu! A, evo kome će Svetsko prvenstvo biti - BITI ILI NE BITI! (VIDEO)
Fudbalska reprezentacija Srbije, Foto: Fonet/Aleksandar Barda

Svejedno kako budu odigrali!

Njih 5 su na leto pred transferima karijere, šta god uradili sa Srbijom na Mundijalu! A, evo kome će Svetsko prvenstvo biti - BITI ILI NE BITI! (VIDEO)

U selekciji Srbije postoje igrači koji su već igrama tokom sezone sebi obezbedili basnoslovne transfere i prelazak u najjače evropske klubove

Objavljeno:

Fudbalere Srbije predstojećeg leta očekuje učešće na najvećem planetarnom sportskom događaju ove godine - Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Mnogi naši igrači bore se za 23 mesta u avionu za Rusiju i kako bi dobili priliku da zaigraju na planetarnoj smotri, što predstavlja jedan od vrhunaca u karijeri svakog od njih.

Uz sve to dobre igre na Mundijalu u nacionalnom dresu mogle bi da im donesu i transfere u veće i jače klubove, bolje, isplativije ugovore...

Fudbalska reprezentacija Srbije
Fudbalska reprezentacija Srbijefoto: Reuters

Ipak, postoje određeni među njima koji su tokom ove sezone svojim igrama uspeli da se dokažu na velikoj sceni, skrenuli pažnju na sebe, pokazali da su možda i prerasli trenutne sredine, te će maltene bez obzira na to kako se pokažu u Rusiji, sigurno preći u neki jači i bolji klub za vrlo skupom transferu.

Sergej Milinković Savić - Prvi na listi interesovanja najvećih klubova Evrope, zlatni dečko srpskog fudbala, kome se već sada prognozira da bi mogao da postane čak i drugi najskuplji igrač u istoriji fudbala, izvesno će otići iz Lacija za rekordnu sumu.

Pari Sen Žermen, Real Madrid, Juventus, Mančester junajted, sve su to timovi koji su spremni da iskeširaju više od 150 miliona evra za njega, koliko je Lacio rekao da će biti minimum da bi ušli u pregovorima sa njima.

Luka Milivojević - Za manje od godinu dana postati stub i kapiten jednog premijerligaškog kluba je dokaz vašeg kvaliteta, a upravo je to uradio fantastični zadnji vezni Kristal Palasa.

Ove sezone je apsolutni lider ekipe u svakom smislu, postigao je i već 11 golova, uglavnom sa "bele tačke", a mnogi ga smatraju za jednog od najboljih igrača na svojoj poziciji na Ostrvu, te je gotovo sigurno da će od leta igrati u nekom daleko jačem i većem klubu. Teško da će ga neko dobiti po manjoj ceni od 20 miliona evra.

Predrag Rajković - Nekada najbolji golman sveta u uzrastu do 20 godina, trenutno je drugi izbor u reprezentaciji Srbije, ali to ne znači da nema iza sebe fantastičnu sezonu.

Već godinama se priča i piše o njegovoj selidbi u zapadnu Evropu i neki klub zvučnijeg imena, a ove sezone je pogotovo dokazao da je vreme da napusti Izrael gde je najbolji na svojoj poziciji, te gotovo nema sumnje da mu sledi transfer. Samo je pitanje za koliko novca će ga Makabi prodati.

Aleksandar Mitrović - Kao da je popio čudotvorni napitak tako igra srpski napadač od kada je stigao u Fulam, trese mreže iz meča u meč, a to se prenelo i na učinak u reprezentaciji.

S Njukaslom je završio i tamo se neće vraćati, pa je samo pitanje kuda će po isteku pozajmice na "Krejven kotidžu". Posle ovakve polusezone i još ako zablista i u Rusiji, nema sumnje da će biti bogatijih klubova spremnih da zavuku ruku u džep i plate i više od tih 15 miliona koliko traže čelnici Njukasla.

Aleksandar Prijović - Mitrovićeva zamena ili "bekap" u zavisnosti od odluke selektora, isterorisao je ove godine golmane u Grčkoj. Za najboljeg je strelca tamošnjeg šampionata, pisalo se da su višemilionske ponude zimus stizale za njega od Velike Britanije pa do Kine, i na leto mu sledi transfer u jači klub i sredinu.

Uz ovu petoricu igrača, za koje smo ubeđeni da im slede transferi u jake klubove za velike novce, postoji i grupa igrača naše reprezentacije kojima bi igre na Mundijalu mogle doneti tako nešto, jer su tokom sezone tek pokazivali naznake koliko mogu i potrebno im je da se dokažu u junu i, ako bude sreće julu, u Rusiji.

Pre svih tu mislimo na Dušana Tadića koji igra verovatno i najslabiju sezonu u Sautemptonu, da su se čak i navijači zapitali šta je sa njim.

Potom su tu Filip Kostić i Adem Ljajić. Prvopomenuti će teško uspeti i ove sezone da izbori sa Hamburgerom opstanak u Bundesligi i valja mu misliti o selidbi u neki jači klub, jer sigurno poseduje veći kvalitet od igranja za HSV u Cvajti.

Dušan Tadić i Filip Kostić
Dušan Tadić i Filip Kostićfoto: Reuters

Sa druge strane Ljajić je u problemu u Torinu, u 2018. godini sedi uglavnom na tribinama i teško da će se to promeniti, pa je na taj način čak dovedeno i njegovo mesto u reprezentaciji, mada čini se da Krstajić ima poverenje u njega. No, svakako će na leto morati da promeni sredinu.

U ovu grupu spadaju i štoperi, Matija Nastasić i Nikola Maksimović. Igrač Šalkea je bio blizu povratka u Italiju i prošlo leta, Roma i Inter ozbiljno misle o njemu, ali potrebno je i dalje da potvrdi da je igrač za klubove najveće klase i Mundijal mu je idealna prilika. Isto važi i za trenutno igrača Spartaka iz Moskve, koji je pozajmljen od Napolija. U Napulj teško da se vraća, jer nije opravdao ni delić silnih miliona kojima je plaćen, te će sigurno od leta negde drugo igrati, samo je pitanje gde.

Matija Nastasić
Matija Nastasićfoto: Reuters

I oni koji bi mogli da iskoriste Svetsko prvenstvo su "Zlatni orlići" Andrija Živković, Mijat Gaćinović i njihov klasić Luka Jović koji će gotovo sigurno biti treći napadač.

Interesovanja za Živkovića i Gaćinovića od najboljih evropskih klubova ima, a gde će naći bolju priliku da ubede u svoje kvalitete skaute od najveće fudbalske pozornice na svetu, dok Luka Jović blista na pozajmici u Ajntrahtu, ali možda obezbedi povratnu kartu u Benfiku ili nešto treće.

Luka Jović, Andrija Živković, Nikola Maksimović, Mijat Gaćinović
Luka Jović, Andrija Živković, Nikola Maksimović, Mijat Gaćinovićfoto: Dado Đilas/Saša Pavlić Koky/Profimedia

Ne smemo zaboraviti ni Marka Grujića i Nemanju Maksimovića. Grujić može da ubedi Klopa da u sledećoj sezoni ozbiljno računa na njega u Liverpulu, isto važi i za Maksimovića i Valensiju.

BONUS VIDEO: Luka Dončić posle pobede nad Crvenom zvezdom

(U. Marjanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.