Leandre Tavamba o ostvarenju sna: 18 godina sam čekao na to!
Leandre Tavamba, Foto: Nebojša Mandić

zaslužio je

Leandre Tavamba o ostvarenju sna: 18 godina sam čekao na to!

− To je velika stvar za mene, ne samo za karijeru, već pre svega za mene lično kao osobu

Objavljeno: 19:54h

U utakmici 29. kola SLS FK Partizan je zabeležio nova tri boda na gostovanju u Bačkoj Palanci golovima Ognjena Ožegovića (4′) i Leandre Tavambe (78′), da bi gol za domaćine postigao Luković u 84′ za konačan rezultat OFK Bačka-FK Partizan 1:2 (0:1)

O Partizanu, debiju za reprezentaciju Kameruna i porodici Leandro Tavamba govori za Partizanov sajt.

− Peta uzastopna pobeda i veoma važan niz za nastavak sezone – počinje Leandre Tavamba. − Drago mi je da smo i posle reprezentativne pauze pokazali da kod nas ništa nije slučajno, da sve što se dešavalo je bila mala rezultatska i psihološka kriza i da je Partizan uvek Partizan. Idemo utakmicu po utakmicu sa jasnim ciljem!

Tokom reprezentativne pauze ostvario si svoj san, debi za reprezentaciju Kameruna u prijateljskom meču u Kuvajtu?

− To je velika stvar za mene, ne samo za karijeru, već pre svega za mene lično kao osobu. Bilo mi je potrebno 18 godina da bi san postao stvarnost i samo mogu da prenesem reči oduševljenja sa željom da tako nastavim da radim da bih i dalje bio u dobroj formi za sledeći poziv.

U Partizanu igraš napadača, dok si ovde igrao u veznom redu. Kakvo je tvoje iskustvo?

− Igrali smo u sistemu 4-1-2-3 i igrao sam kao drugi ofanzivni vezni na kojoj sam poziciji inače igrao pre nekoliko godina.

Veoma si vezan za porodicu, dosta pomažeš i narodu u svojoj zemlji.

− Moja porodica je presrećna zbog svega što mi se dešava u Partizanu, kao i debiju za reprezentaciju. Dobijao sam mnogo poruka podrške, a posebno od mojih saigrača u Partizanu koji su mi po povratku u Srbiju uz stručni štab i zaposlene čestitali na debiju kao i na novoj poziciji. Bili su pozitivno iznenađeni što sam debitovao u veznom redu!

Sledeća utakmica igra se na domaćem terenu?

− Nema šta, zna se, sve što kažemo kažemo na terenu, jer mi smo ipak osvojili duplu krunu. Idemo utakmicu po utakmicu, hrabro u nove pobede - rekao je Tavamba.

BONUS VIDEO: Invazija navijača na Luku Dončića posle pobede Reala nad Zvezdom u Pioniru

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.