Liverpul preokrenuo protiv Kristal Palasa i zadržao drugo mesto, Milivojević ponovo strelac, Sančez i Arnautović dominirali, Siti je nezaustavljiv! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuter

PREMIJER LIGA, 32. KOLO

Liverpul preokrenuo protiv Kristal Palasa i zadržao drugo mesto, Milivojević ponovo strelac, Sančez i Arnautović dominirali, Siti je nezaustavljiv! (FOTO) (VIDEO)

Liverpul je sa ovom pobedom dospeo na drugo mesto na tabeli sa 66 osvojenih bodova, dok je Kristal Palas ostao na 16. poziciji sa 30 bodova.

Objavljeno:

Fudbaleri Liverpula pobedili su danas Kristal Palas na ,,Selhrst Parku” rezultatom 2:1 u okviru 32. kola engleske Premijer lige.

Ni sada nije počelo najbolje po četu Jirgena Klopa. U 14. minutu Vilfred Zaha srušen je u šesnaestercu od strane golmana Liverpula Lorisa Karijusa i dosuđen je jedanaesterac za Palas. Po sedmi put ove sezone, Luka Milivojević bio je siguran sa bele tačke i doneo prednost domaćima. Ovo je bio deveti gol najboljeg strelca Kristal Palasa u tekućem šampionatu.

Drugi deo igre nagovestio je da će Liverpul ubaciti u petu brzinu i ići na preokret. Igrao se 50. minut kada je Mane iskoristio centaršut Džejmsa Milnera sa leve strane i poslao loptu iza leđa golmana Vejna Henesija.

Palas je imao svoje prilike, tu se pre svega misli na Kristijana Bentekea koji nije iskoristio dva ,,zicera” i zbog toga su domaći i kažnjeni. Roberson je spustio loptu za Mohameda Salaha u šesnaestercu, a Egipćnanin odlično reagovao i postigao svoj 29. pogodak u ovoj sezoni Premijer lige i tako doneo preokret svom timu.

Liverpul je sa ovom pobedom dospeo na drugo mesto na tabeli sa 66 osvojenih bodova, dok je Kristal Palas ostao na 16. poziciji sa 30 bodova.

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su na svom terenu ekipu Svonsija sa 2:0 u utakmici 32. kola Premijer lige. Junajted je, posle 21. pobede od početka šampionata, drugi na tabeli sa 68 bodova, dok je Svonsi pao na 15. mesto sa 31. Golove za pobednički tim na današnjem meču postigli su Romelu Lukaku u petom minutu, posle dodavanja Aleksisa Sančesa, da bi konačan rezultat postavio Sančes u 20. minutu. Lukaku je današnjim pogotkom postao peti najmladji fudbaler koji je stigao do 100 postignutih golova u istoriji Premijer ligi. On je do brojke 100 stigao sa 24 godine 322 dana. Mladji od njega su bili samo Hari Kejn, Vejn Runi, Robi Fauler i Majkl Oven. Junajted u narednom kolu gostuje Mančester sitiju, dok Svonsi ide u goste Vest Bromu.

Fudbaleri Barnlija su u gostima slavili protiv Vest Bromvič Albiona sa 2:1. Strelci za Barnli bili su Ešli Barns i Kris Vud, dok je jedini pogodak za VBA postigao Hose Rondon. Barnli je sedmi na tabeli Premijer lige sa 46 bodova, dok je Vest Brom poslednji sa samo 20 osvojenih bodova. Fudbaleri Lestera su u gostima pobedili Brajton sa 2:0 golovima Ibore u 83. i Džejmija Vardija u 96. minutu. Brajton je pre toga propustio veliku šansu da povede, pošto Glen Marej nije iskoristio jedanaesterac. Vest Hem je prekinuo niz od tri uzastopna poraza, pošto je danas na svom terenu slavio protiv Sautemptona sa ubedljivih 3:0. Dva gola za pobednički tim postigao je Marko Arnautović.

Njukasl je sa 1:0 bio bolji od Hadersfilda pogotkom Ajezea Peresa, dok su Votford i Bornmut odigrali nerešeno 2:2.

A u poslednjem meču dana Mančester Siti je slavio na gostovanju Evertonu sa 3:1.

Sve je bilo jasno već u prvom poluvremenu kada je Pepob tim vodio sa 3:0, a golove su redom postizali Liroj Sane u četvrtom, Gabrijel Žesus u 12, kao i Rahim Sterling u 37. minutu.

PREMIJER LIGA, 32. KOLO

SUBOTA

Kristal Palas - Liverpul 1:2 (1:0)

(Milivojević 13 pen - Mane 49, Salah 84)

Mančester junajted - Svonsi 2:0 (2:0)

(Lukaku 5, Sančez 20)

Brajton - Lester 0:2 (0:0)

(Ibora 83, Vardi 90+6)

Njukasl - Hadersfild 1:0 (0:0)

(Perez 80)

Votford - Bornmut 2:2 (1:1)

(Kiko 13, Pereira 49 - King 43 pen, Defo 90+2)

Vest Bromvič Albion - Branli 1:2 (0:1)

(Rondon 83 - Barns 22, Vud 77)

Vest Hem - Sautempton 3:0 (3:0)

(Mario 13, Arnautović 17, 45+4)

Everton - Mančester Siti 1:3

(Bolasi 63 - Sane 4, Gabrijel Žesus 12, Sterling 37)

NEDELJA

Arsenal - Stouk 14.30

Čelsi - Totenhem 17

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

Alen Omić posle poraza od Reala

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.