ZAPAD JE POBEDIO! Otkazano Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji! (FOTO)
Boris Džonson, Đani Infantino, Vladimir Putin, Foto: EPA/Yuri Kochetkov/Reuters/AP

FIFA pravila ne važe na zapadu

ZAPAD JE POBEDIO! Otkazano Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji! (FOTO)

Čeka se na reakciju Vladimira Putina, a izvori bliski njemu kažu da kipti od besa

Objavljeno:

Svetski fudbal i sport doživeli su novi poraz od politike! Svetsko prvenstvo u Rusiji je otkazano i neće se održati u junu i julu ove godine.

Izgleda da FIFA zabranjuje uplitanje politike u fudbal samo kada su u pitanju manje (čitaj neuticajne države) i nisu zapadne sile, pod kojima je i ovog puta poklekla.

Kompletna afera oko "trovanja i ubistva dvostrukog špijuna" koja je proizvela antirusku propagandu, pretnje bojkotom i satanizovanje zemlje koja je trebalo da ugosti najbolje reprezentacije sveta na kraju je rezultirala poražavajućom odlukom - Mundijala neće biti!

Svetsko prvenstvo u Rusiji
Svetsko prvenstvo u Rusijifoto: Reuters

Svetska kuća fudbala je popustila pod pritiscima i poverovala u pretnje koje su stizale prethodnih dana da će brojne reprezentacije bojkotovati smotru i čak odustati od igranja, te je odlučila da donese kompromisno rešenje.

Umesto da se promeni domaćin, na čemu su insistirali brojni zvaničnici sa zapada, takmičenje se uopšte neće ni održati, makar ne u predviđenom terminu.

Odluka da li će ga biti uopšte ove godine ili ga neće ni biti, biće doneta kada vi pročitate ovaj prvoaprilski tekst i shvatite o čemu je reč.

BONUS VIDEO: Hapšenje navijača Zvezde tokom derbija sa Vojvodinom

(A. Lilić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.