KRSTAJIĆ DOBIJAO PRETNJE? Selektor konačno razrešio 'slučaj Ivanović': Nije ni čudo što nam je premijer ubijen! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

OTVORIO DUŠU

KRSTAJIĆ DOBIJAO PRETNJE? Selektor konačno razrešio 'slučaj Ivanović': Nije ni čudo što nam je premijer ubijen! (FOTO)

- Razmišljao sam da uzmem ženu i decu i odemo negde preko da živimo u miru - rekao je selektor

Objavljeno:

Srbija je odigrala dve prijateljske utakmice - sa Marokom i Nigerijom, a tokom prethodnih deset dana ni fudbalerima, ni selektoru i stručnom štabu nije bilo nimalo svejedno.

Između mečeva sa Marokom u Torinu (1:2) i Nigerijom u Londonu (2:0) bivšem štoperu Partizana, a sada prvom čoveku Orlova svašta je prolazilo kroz glavu, a otkrio je to u velikom intervjuu za Kurir...

- Za ovih deset dana šta se sve izdešavalo, mislim da bih bio napadnut već na aerodromu da smo izgubili od Nigerije. Polako, ljudi, pa u koju smo to krajnost otišli?! Mi bismo da skidamo glave, ali ovo je sport! Ja sam navikao da sedim sa ljudima svih navijačkih opredeljenja. Šta sad, treba da me neko napadne zato što je neko u javnosti tumačio događaje u reprezentaciji na način koji nema veze sa životom. Razmišljao sam i o tome da, ako bi krenulo sve naopako, uzmem ženu i decu i odemo negde preko da živimo u miru. Zar da doživim da mi neko maltretira decu u školi?! - počeo je selektor svoj intervju za Kurir.

Zoran Đinđić
Zoran Đinđić foto: Beta/Milan Obradović

Vi ste doživeli pretnje?

- Ne, nije bilo pretnji. To je osećaj stvoren od moje okoline posle meča sa Marokom. Nije ni čudo što nam je jedan premijer ubijen. Da li ja znam dobro da radim svoj posao, to ostavljam stručnoj javnosti da proceni. Ali, da razmišljam o bezbednosti porodice kada izađem na ulicu, tu se onda gubi svaki smisao. Ja sam lično tri dana pred meč sa Nigerijom prestao da čitam i tekstove i bilo kakve komentare.

Kako ste se posle neuspeha u Torinu pripremali za Nigeriju?

- Rekao sam igračima: „Momci, u Srbiji ne postoje prijateljske utakmice. Svaka utakmica je na nož, mi tako živimo, takav smo narod.“ Igrači su osećali pritisak, nije to bio običan pritisak. Iza nas je ostalo deset dana života pod neverovatnom tenzijom.

Branislav Ivanović
Branislav Ivanović foto: Dado Đilas

Da li ste uspeli da dobijete željenu reakciju ekipe promenom kapitena?

- Kao igrač sam naučio da je atmosfera temelj svega. Ništa sporno nije bilo ni tokom kvalifikacija, samo mi se učinilo da ću dobru atmosferu postaviti na viši nivo ako napravim taj potez. Nijednog trenutka nisam bio u problemu sa igračima. Svakog gledam u oči i kažem mu šta mislim.

Kako je Bane Ivanović reagovao dok ste ga gledali u oči?

- Verujte, prihvatio je to kao profesionalac. U takvim situacijama ti ne bude svejedno, ali primiš odluku i onda vremenom shvatiš zašto se tako sve odigralo. Tim je najvažniji. Sećam se kada sam se vratio u Partizan, pa sam dobio traku, a pored mene Saša Ilić, koji je nosi ceo svoj život kao legenda kluba. Nema tu mesta zavisti i sujeti, sistem je bitan.

Ostatak ovog fantastičnog intervjua pročitajte OVDE, a drugi deo će biti pušten u subotu, takođe na Kuriru.

BONUS VIDEO: Protest srpskih navijača ispred Vlade Srbije

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.