Funkcioner Crvene zvezde izabran na izuzetno značajnu poziciju u evropskom fudbalu!
Svetozar Mijailović, Stefan Pantović i Zvezdan Terzić, Foto: Dado Đilas

Jačaju pozicije u Evropi

Funkcioner Crvene zvezde izabran na izuzetno značajnu poziciju u evropskom fudbalu!

Na Skupštini u Rimu, Evropska asocijacija klubova je odabrala nove članove Izvršnog odbora

Objavljeno: 09:33h

Crvena zvezda jača svoje pozicije u Evropi, ali ne samo preko fudbalskog terena, već i učešćem u značajnim organima.

Operativni direktor crveno-belih Stefan Pantović postao je član Izvršnog odbora Evropske asocijacije klubova, jedne od najznačajnijih organizacija u evropskom fudbalu.

Na skupštini u Rimu je istaknuto da su klubovi članovi ECA podržali predloženi skup uredbi o finansijskom fer-pleju koji će, uz konačno odobrenje Izvršnog odbora UEFA, stupiti na snagu za predstojeću sezonu 2018/19.

Stefan Pantović na sastanku ECA u Rimu
Stefan Pantović na sastanku ECA u Rimufoto: fkcrvenazvezda.com

Takođe, radna grupa radila je na proučavanju sadašnjeg transfer sistema i nakon procena svih aspekata u narednom periodu će preporuke prezentovati Savetu FIFA. ECA i UEFA su se složile da odustanu od trenutnog pravila koje fudbalere sprečava da nastupaju za različite klubove u istom takmičenju.

U budućnosti, tačnije od naredne sezone, klubovi će imati potpunu fleksibilnost prilikom dovođenja igrača tokom zimskog prelaznog roka, a koji su prethodno igrali u grupnoj fazi Lige šampiona ili Lige Evrope.

Stefan Pantović
Stefan Pantovićfoto: Saša Pavlić Koky

Po prvi put, organizovani su izbori za imenovanje predstavnika pretpristupnih subjekata koji bi imali ulogu posmatrača u Izvršnom odboru ECA. Ovi izbori su proizvod reformi koje su usvojene na poslednjoj generalnoj skupštini u septembru 2017. godine i koji uključuju uvećano učešće klubova u Izvršnom odboru. Među četiri predstavnika koji će se kao posmatrači pridružiti Izvršnom odboru našao se i operativni direktor Crvene zvezde Stefan Pantović.

- Ovo priznanje predstavlja rezultat dugogodišnje prisutnosti i predanog rada u okviru ove asocijacije, kao i mini-diplomatsku pobedu imajući u vidu da je u startu bilo predviđeno da bude četiri kandidata za istu poziciju. Bez prisutnosti u organizacijama kao što je ECA, projekat vraćanja Zvezde na staze stare slave bio bi daleko teži - rekao je Pantović.

BONUS VIDEO: Protest srpskih navijača ispred Vlade Srbije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.