PROSINEČKI: Ja nikoga ne molim! Baš me briga da li je neko Srbin ili Hrvat!
Robert Prosinečki, selektor Bosne i Hercegovine, Foto: AP

Nerviraju ga nacionalističke priče

PROSINEČKI: Ja nikoga ne molim! Baš me briga da li je neko Srbin ili Hrvat!

Kada u ekipi imaš Pjanića i Džeka, znaš što možeš da napraviš. Naš cilj su kvalifikacije za sledeći EURO

Objavljeno: 14:32h

Robert Prosinečki, selektor Bosne i Hercegovine, rekao je za hrvatski portal "Index.hr" da ima velike ambicije sa ovom reprezentacijom.

BiH na klupi sa nekadašnjim igračem i trenerom Crvene zvezde ima dva remija i poraz.

Poslednji nerešen rezultat došao je u utorak protiv Senegala, kada je Bosna i Hercegovina odigrala 0:0 sa afričkom zemljom.

- Imamo velike ambicije. Na turneji u januaru, kada sam tek preuzeo BiH, nisam mogao da računam na strance već samo na igrače iz domaće lige i na U-21 reprezentativce. Čak i tako oslabljeni, odlično smo odradili posao. S Amerikancima smo odigrali bez golova, a od jakog Meksika izgubili smo 1:0. U ovom ciklusu prvi put sam imao sve najbolje na raspolaganju i oduševljen sam viđenim. Protiv Senegala odigrali smo 0:0, a Bugare smo dobili u gostima. Kada u ekipi imaš Pjanića i Džeka, znaš što možeš da napraviš. Naš cilj su kvalifikacije za sledeći Euro, imamo velike ambicije i bilo koji rezultat osim plasmana na EP smatraću ogromnim neuspehom - rekao je Prosinečki za "Index.hr".

foto: Fonet

Legendarni fudbaler dotakao se i sastava reprezentacije. - I ovako imamo odličnu ekipu i mlade koji dolaze i koji već sada mogu da igraju za A selekciju. Ne znam kakva je praksa bila kod mojih prethodnika, ali ja nikoga neću da molim. Baš me briga je li neko Srbin ili Hrvat. Igraće mi samo oni koji žele da igraju za BiH - kazao je Prosinečki.

BONUS VIDEO:

Protest srpskih navijača ispred Vlade Srbije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.