DA POSTANEŠ SVETSKI AS MORAŠ DA METNEŠ GOL SRBIMA: Igrač Barse rešetao Borac i Partizan, koga su proslavile Voša i OFK-a, a koga Jagodina?!
Tores, Suarez, Lukaku, Foto: Fonet, AP

DA LI ZNATE?

DA POSTANEŠ SVETSKI AS MORAŠ DA METNEŠ GOL SRBIMA: Igrač Barse rešetao Borac i Partizan, koga su proslavile Voša i OFK-a, a koga Jagodina?!

Veliki fudbaleri su svoje prve evropske golove postigli upravo protiv srpskih klubova

Objavljeno:
Nikola Husein

Da li se iko seća Luisa Suareza u dresu Ajaksa na meču protiv Borca iz Čačka, gola Aguera protiv Vojvodine, Toresa na Karaburmi, ili venecuelanskog superstara Rondona na meču protiv Jagodine?

Verovatno samo oni najzagriženiji ljubitelji fudbala, ali Espreso je odlučio da se podseti svih fudbalera koji su postizali golove protiv srpskih timova, a u to vreme bili nepoznati široj sportskoj javnosti.

Pa da krenemo...

Luis Suarez, nosivši dresove Groningena i Ajaksa je dva puta postizao golove protiv srpskih klubova.

Prvi, 2006. pri rezultatu 4:1 za crno-bele mladi Urugvajac je postigao pogodak u poslednjem minutu susreta za svoj klub i tako produžio nadu Groningena da mogu do preokreta u revanšu.

Sledeće gostovanje Suareza u Beogradu bilo je u septembru tri godine kasnije kada je Ajaks bio protivnik ekipe Borca iz Čačka u tadašnjem Kupu UEFA. On je majstorskim lob udarcem savladao golmana "zebri" i učestvovao u pobedi tima iz Amsterdama od 4:1.

Vojvodina je 2007. godine igrala protiv Atletiko Madrida takođe u Kupu UEFA, a mladi Serhio Aguero bio je egzekutor u rutinskoj pobedi "jorgandžija" u revanšu u Madridu. Tada tek zvezda u usponu sjajnim golom glavom je najavila blistavu karijeru.

Opet Atletiko, ali ovoga puta OFK Beograd je bio protivnik. Fernando Tores može da se pohvali time da je bio strelac i na Karaburmi i u glavnom gradu Španije i tako pomogne svom klubu da se plasira u sledeću rundu Intertoto kupa.

Sadašnji napadač Vest Bromvič Albiona, Salomon Rondon gostovao je sa ekipom Rubina u Jagodini pre skoro pet godina, a malo je nedostajalo da popularni Ćurani izvuku nerešen rezultat pred revanš u Kazanju. Na scenu je stupio reprezentativac Venecuele i golom u poslednjim trenucima meča doneo pobedu Rubinu.

Partizanu je Anderleht bio poslednja prepreka za grupnu fazu Lige šampiona 2010. godine, a u prvom meču u Beogradu svet je dobio priliku da upozna mladog Belgijanca Lukakua sa svega 17 godina, koji je sada velika zvezda svetskog fudbala. Upravo je Lukaku bio strelac drugog gola za tim iz Brisela, i tako najavio da će biti veliki igrač.

Toni Kros je noćna mora za sve Zvezdaše. Crveno-beli su bili nadomak pobede 2007. godine nad Bajernom, ali prvo Klose, pa zatim i Kros nisu dozvolili timu sa Marakane da uzmu tri boda, već su i porazili tim Milorada Kosanovića. Maloletni Nemac je izveo slobodan udarac u 93. minutu i tako tralajvim udarcem uspeo da savlada "zbunjenog" Ranđelovića i utiša celu Marakanu.

Galatasaraj je bio rival OFK Beogradu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope pre osam godina, a Beograđani su bili na pragu iznenađenja, ali samo do revanša. Tada neafarmisani Arda Turan je bio strelac oba gola u Istanbulu za 2:2, a postigao je i jedan gol u demoliranju OFK-e na Karaburmi od 5:1.

Potop Crvene zvezde u hladnom Sankt Peterbugu režirali su sadašnji reprezentativci Rusije, Aleksandar Keržakov i Andrej Aršavin. Tim Ljupka Petrovića doživeo je pravi debakl, a Aršavin je bio strelac dva od četiri pogotka ruskog tima koji je nekoliko sezona kasnije doživeo procvat i pravu ekspanziju.

Opet Zvezda, i opet bolan poraz, tačnije remi koji je značio ispadanje momaka Valtera Zenge iz Kupa UEFA. Strazbur je dočekao crveno-bele, i imao dva gola minusa nekoliko minuta pre kraj, sve je slutilo na prvo proleće Zvezde još od 1992. godine, ali tako nije mislio Kevin Gameiro, koji je pogotkom u finišu meča doneo 2:2 Strazburu, a Zvezdu izbacio iz evropskog takmičenja.

Mlada reprezentacija Srbije i Crne Gore je te 2004. godine stigla do finala Evropskog prvenstva, a tamo je sačekala Italija. Rutinska pobeda Azura od 3:0 bila je šamar četi Vladimira Petrovića Pižona. Danijele De Rosi, čovek koji je bukvalno kopija Frančeska Totija tada je bio strelac drugog pogotka za Italijane u meču za zlato.

Andres Inijesta je prosto sam pobedio mladu reprezentaciju Srbije i Crne Gore golovima u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Postigao je dva pogotka, ali taj video nismo mogli da pronađemo na internetu.

Eto, ovo su najveće svetske zvezde koji su bili učesnici mečeva protiv naših klubova, a samim tim i strelci, a ukoliko vam još neko padne napamet, a mi smo ga zaboravili, napišite to u komentaru.

BONUS VIDEO:

Protest srpskih navijača ispred Vlade Srbije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.