KONAČNO NEKO DA KAŽE ONO ŠTO SVI MISLE! Rajmon Domenek je prvi čovek sa zapada koji brani Rusiju u jeku međunarodnog skandala! (FOTO)
Foto: Reuters

Ustao protiv zapadnjačkog pritiska

KONAČNO NEKO DA KAŽE ONO ŠTO SVI MISLE! Rajmon Domenek je prvi čovek sa zapada koji brani Rusiju u jeku međunarodnog skandala! (FOTO)

Bivši ruski špijun Segej Skripal i njegova ćerka Julija otrovani su nervnim agensom u Britaniji, a posle toga, nastao je čitav haos

Objavljeno:

Poslednjih dana smo svedoci međunarodnog skandala, koji meša politiku i sport, konkretno fudbal i Mundijal u Rusiji.

Bivši ruski špijun Segej Skripal i njegova ćerka Julija otrovani su nervnim agensom u Britaniji.

Velika Britanija je diplomatskim kanalima prenela poruku Vladi Srbije da bi i Srbija trebalo nedvosmisleno da osudi trovanje Sergeja Skripalja, što praktično znači da za to optuži Rusku Federaciju.

To su već učinile države poput Islanda i Australije, bojkotujući Mundijal u Rusiji, dok Britanija još nije zvanično to potvrdila.

Rajmon Domenek, nekadašnji selektor Francuske, dotakao se aktuelne teme, te začudio zapadnjačku stranu mišljenjem koje se kosi sa stavovima gorepomenutih zemalja.

foto: Reuters

- Čuo sam za sve, i ne razumem ove priče. FIFA bi trebalo da kontaktira Britance i kaže im da ne mešaju politiku sa fudbalom! Sport treba da spaja ljude, to je prava svrha. Politici tu nije mesto. A onda, ko će kazniti Britaniju ako ne ode na Mundijal. Niko neće trpeti, sem fudbaleri. To je beznačajno i neefikasno. Želim da kažem političarima da rade svoje stvari, a da se ne bave sportom - istakao je Domenek.

On je prvi sportski radnik sa zapada koji se usprotivio čitavoj ideji o bojkotovanju Svetskog prvenstva.

BONUS VIDEO: Izjava navijača Srbije koji je došao u Kovilovo

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.