Kapiten Zvezde - skupljač lopti! Ovaj snimak će zapaliti internet, a niko nije znao ni da postoji! (VIDEO)
Stadion Rajko Mitić, Foto: Espreso

espreso enciklopedija

Kapiten Zvezde - skupljač lopti! Ovaj snimak će zapaliti internet, a niko nije znao ni da postoji! (VIDEO)

Čak 50 hiljada navijača se sjatilo na Marakanu, i imali su šta da vide

Objavljeno:
Nikola Husein

Reprezentacija Srbije u utorak igra prijateljski meč protiv reprezentacije Nigerije na stadionu četvrtoligaša Barneta u Londonu.

Momci Mladena Krstajića su u petak u Torinu doživeli poraz od selekcije Maroka i tako pokazali mnoge mane samo nekoliko meseci pre početka Mundijala.

foto: FSS

Meč sa Nigerijom naša reprezentacija odigrala je pre tačno 20 godina, takođe pred odlazak na Svetsko prvenstvo. Francuska je bila domaćin ove smotre, a tadašnja Jugoslavija je bila čak osma na svetskoj rang listi i predstavljala je strah i trepet za svetske reprezentacije u to vreme.

foto: Profimedia

Stadion Crvene zvezde je bio mali da ugosti sve ljubitelje fudbala koji su te večeri došli da isprate naše momke na put u Franusku. Čak 50 hiljada navijača se sjatilo na Marakanu, i imali su šta da vide. Fudbalska rapsodija pod palicom preminulog Slobodana Santrača dovela je do toga da se reprezentacija Nigerija koju je sa klupe tada vodio legendarni Bora Milutinović ispraćena je sa tri komada u mreži.

foto: Profimedia

Zanimljivo je da su Nigerijci prvo poluvreme igrali u zelenim dresovima, a nastavak u tradicionalnoj zelenoj opremi koja im nije donela mnogo sreće.

Jugoslavija je povela golom Sava Miloševića u 45. minutu igre. Posle centaršuta sa desne strane Milošević je loptu napao glavom i zakucao je u bliži ugao Abioduna Baruve.

Nakon greške golmana Baruve Predrag Mijatović duplira prednost Jugoslavije, a konačan rezultat postavlja Darko Kovačević nakon minijature u 72. minutu susreta.

Nekoliko nedelja kasnije na Mundijalu u Francuskoj Jugoslavija i Nigerija uspeli da prođu grupe, ali su obe selekcije eliminisane već na startu nokaut faze. Kada pogldamo kakva je trenutno situacija, nema nikakve sumnje da bi bio ogroman uspeh ukoliko bi "Orlovi" prošli grupu u Rusiji.

foto: Print Screen Youtube

I još jedna zanimljivost za kraj pri intoniranju himne Jugoslavije, kadar je "uhvatio" nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde Slavoljuba Đorđevića koji je na ovom meču bio skupljač lopti našim reprezentativcima.

BONUS VIDEO: Trening fudbalske reprezentacije Srbije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.