Tadić pred Nigeriju: Mislim da smo dovoljno inteligentni! (FOTO)
Tadić i Mitrović slave protiv Austrije, Foto: Dado Đilas

ŠTA VI MISLITE?

Tadić pred Nigeriju: Mislim da smo dovoljno inteligentni! (FOTO)

Fudbalere Srbije u utorak očekuje druga od dve provere pred majsko okupljanje za pripreme i nastup na Svetskom prvenstvu u Rusiji

Objavljeno:

Fudbalski reprezentativac Srbije Dušan Tadić rekao je danas da njegovu ekipu očekuje težak meč protiv Nigerije i istakao da "orlovi" moraju mnogo bolje nego u meču protiv Maroka.

- Rekao sam posle meča da imamo novi sistem, drugačije zahteve i da treba tome da se prilagodjavamo, a zbog toga i služe ovakve utakmice. Mislim da smo dovoljno inteligentni, upoznati smo s onim što se traži od nas i siguran sam da ćemo se lako adaptirati na neke stvari. I Maroko i Nigerija nam služe da se uigramo za ono što najvažnije, a to su mečevi na Svetskom prvenstvu - rekao je Tadić, prenosi FSS.

Fudbalere Srbije u utorak očekuje druga od dve provere pred majsko okupljanje za pripreme i nastup na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Tadić u dresu Sautemptona
Tadić u dresu Sautemptona foto: Reuters

Posle poraza od Maroka, "orlovi" se u Londonu sastaju sa još jednim učesnikom najvećeg planetarnog takmičenja, Nigerijom.

- I Maroko i Nigerija su dobre selekcije, ne bi bile na Svetskom prvenstvu da nisu to kvalitetom zaslužili. Nigerija ima dosta dobrih igrača, očekuje nas veoma teška utakmica, fizički jako zahtevna. Moramo, dakle, dobro da se pripremimo i sve da izgleda bolje nego protiv Maroka - rekao je Tadić.

Dušan Basta
Dušan Basta foto: Saša Pavlić Koky

Među startnih 11 na utakmici protiv Maroka bio je Dušan Basta, koji ne krije da je srećan zbog povratka u najbolji nacionalni tim.

- Drago mi što sam ponovo tu za moju zemlju s mojim drugarima, stvarno sam srećan. I odmah da kažem da je ambijent odličan, dobro se radi i dobra je atmosfera. Oseća se pozitivna energija pred Svetsko prvenstvo i svi su naravno srećni, jer nije mala stvar izboriti sam plasman na najveće svetsko takmičenje - rekao je igrač Lacija.

Basta je naveo da je, bez obzira što je reč o prijateljskim utakmicama, rezultat uvek bitan.

- Krivo nam je što nismo odigrali barem nerešeno protiv Maroka. Utakmica nam je, ipak, poslužila da vidimo dobre i loše stvari koje smo radili. Promenili smo sistem igre, treba i malo vremena da sve to 'legne'. Bez obzira na poraz, bilo je i dosta dobrih stvari u igri. Uglavnom, izvukli smo pouke i idemo dalje, pred nama je novi test sa jednom kvalitetnom selekcijom kao što je to bio i Maroko. Nigerija je veoma dobra reprezentacija, mislim da su i bolja selekcija od Maroka i sigurno da nam neće biti lako - rekao je Basta.

- Važan nam je rezultat, ali i da se što bolje uigramo za ono što nas očekuje u Rusiji - dodao je on.

Utakmica izmedju Srbije i Nigerije igra se sutra od 21.00 u Londonu.

BONUS VIDEO: Stanje u Kovilovu pred meč tzv. Kosova i Srbije

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.