NOVI SLUČAJ "KRIS KIRKLEND"! Deda uplatio 500 funti na unuka, sada čeka debi za reprezentaciju i 20.000 funti! (VIDEO)
Foto: Reuters

NEVERICA

NOVI SLUČAJ "KRIS KIRKLEND"! Deda uplatio 500 funti na unuka, sada čeka debi za reprezentaciju i 20.000 funti! (VIDEO)

Englezima je klađenje na fudbal duboko ukorenjeno u tradiciju, a ovo je već treći ovakav slučaj u 21. veku!

Objavljeno: 09:34h

Vezista Bornmuta Luis Kuk pozvan je u englesku reprezentaciju za pripremne utakmice protiv Holandije u petak i Italije u utorak, a njegov deda bi mogao zbog toga da zaradi 20.000 evra. Ali samo pod jednim uslovom, ako Kuk i zaigra za Engleze.

Deda Trevor u unuku je prepoznao budućeg reprezentativca još pre tri godine kad je kao 18-godišnjak bio između prve i druge ekipe Lidsa.

Trevor je ušetao u kladionicu i uplatio 500 funti da će mu unuk do 26. godine zaigrati za Englesku. Kuk je još pre dobio poziv u reprezentaciju, ali još uvek čeka na prve minute. To bi trebalo da se dogodi u naredne dve utakmice, ali čak i ako ne uđe u igru njegov deda ne mora da strahuje za dobitak.

Kuk ima samo 21 godinu, a opklada važi do 26.

- Mislim da više nije pitanje hoće li Trevor zaraditi na uplati, već kad. Kuk igra odlično celu sezonu i zaslužio je poziv. Zaista se nadamo da će dobiti i prve minute - kažu iz kladionice u kojoj je deda uplatio tiket.

Inače, ovo nije prvi, ali ni drugi put u Engleskoj da neko zarađuje na uspehu svog sina fudbalera.

Otac nekadašnjeg fudbalera Mančester junajteda Rajana Taniklifa dobio je 10.000 funti jer se pre 16 godina kladio da će njegov sin zaigrati za prvi tim.

Majk Taniklif je 2002. uložio 100 funti, a tiket mu je postao dobitan kada je igrač sredine terena debitovao u meču Liga kupa sa Njukaslom.

Pa, čak ni to nije prvi slučaj.

Poslednji put sličnu opkladu imali smo 1996. godine kada se Edi Kirklend kladio da će njegov sin debitovati za reprezentaciju Engleske pre 30. rođendana.

Kris Kirklend debitovao je 2006. za nacionalni tim protiv reprezentacije Grčke kada je imao 25 godina, a njegov otac, koji je uložio 98,1 funtu postao je bogatiji za 9.810 funti.

BONUS VIDEO: Marko Gudurić posle meča Zvezda - Fenerbahče

(A.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.