KAKAV PELE, KAKAV NEJMAR! Upoznajte dečaka sa protezom, najskupljeg tinejdžera u istoriji fudbala! (VIDEO)
Vinisijus Žunior, Foto: EPA/Marcos Pin

BUDUĆNOST FUDBALA

KAKAV PELE, KAKAV NEJMAR! Upoznajte dečaka sa protezom, najskupljeg tinejdžera u istoriji fudbala! (VIDEO)

Takav talenat pojavi se jednom u sto godina

Objavljeno: 09:19h

Vinisijusu Žunioru bilo je 16 godina kada je određen za lidera Reala u idućih deceniju i po. Samo nedelju dana pošto je odigrao prvih osam minuta u profesionalnom fudbalu i postao najmlađi debitant u istoriji Brazila, Real je za njega Flamengu platio 45 miliona evra, a dečak je deo sedmog po visini transfera u istoriji najvećeg kluba na svetu.

Nikad ni za jednog maloletnog fudbalera nije isplaćen toliki novac. Florentino Perez kockao se s visokim ulozima, za dečaka sa zubnom protezom dao je veći novac nego što je svojevremeno isplatio za transfere Benzeme, Modrića ili Di Maríje koji su na “Santiago Bernabeu” došli sa statusom zvezda, ali nije mogao da ignoriše euforične poruke skauta Reala da se takav igrač rađa jednom u 20 godina.

Vinisijus Žunior
Vinisijus Žunior foto: AP

Poučen iskustvom s Nejmarom kog mu je Barselona ukrala pred nosom, a i motala se oko novog brazilskog čuda od deteta, Perez nije hteo da rizikuje gubitak superstara u nastajanju. Barselona je ovaj put bila tromija nego pre nekoliko godina s Neymarom iako je na noge mladom fudbaleru došla s izdašnijom ponudom...

- Barcelona je Vinisijusu ponudila više novca od Reala, ali smo se na kraju odlučili za klub iz Madrida jer su dugoročni planovi bili prihvatljiviji - objasnio je fudbalerov menadžer Frederiko Pena.

- U Madrid želim da dođem hladne glave i dovoljno zreo kao osoba - rekao je nedavno Žunior koji već sada deluje zrelije od problematičnom ponašanju sklonog Nejmara koji zabrinjava čelnike Reala. Ako se zbog nečega Perez bude “ohladio” i na kraju odustao od Nejmarovog transfera, a stotine miliona evra preusmerio u druge igrače, biće to onda upravo zbog straha da ne zatruje odnose u svlačionici.

Jedva čekamo da ga vidimo u Evropi, pošto je u Brazilu već počeo da se igra fudbala.

BONUS VIDEO: Marko Gudurić posle meča Zvezda - Fenerbahče

(Espreso.co.rs/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.