NEMILOSRDNA UEFA! Zvezda dobija novu kaznu zbog neodgovornih pojedinaca! (FOTO) (VIDEO)
Crveno-bele čeka nova kazna od evropske kuće fudbala, Foto: Dragan Kadić

NA TAPETU

NEMILOSRDNA UEFA! Zvezda dobija novu kaznu zbog neodgovornih pojedinaca! (FOTO) (VIDEO)

Delije nisu organizovano koristile pirotehnička sredstva

Objavljeno:

Crvena zvezda će u četvrtak dobiti novu kaznu UEFA. Disciplinska komisija zasedaće u Nionu, među postupcima koje će da obrađuje nalazi se i prijava sa utakmice šesnaestine finala Lige Evrope, odigrane 13. februara u Beogradu. Na tapetu su se našli i najtrofejniji srpski klub i CSKA.

Očekuje se da crveno-beli budu novčano sankcionisani zbog paljenja nekoliko baklji i zakrčenih prolaza na tribinama. Rusi se terete i za ubacivanje tvrdih predmeta u teren, pa bi trebalo da dobiju veću kaznu.

Mediji iz Moskve su u februaru i spekulisali da Armejce čeka barem meč bez publike, a ukoliko se to dogodi pred praznim tribinama će u četvrtfinalu da dočekaju Arsenal.

Sastanak disciplinskog tela UEFA je u četvrtak, a pitanje je hoće li obaveštenje o odluci Crvenoj zvezdi da bude dostavljeno tokom dana ili u petak. Iskustvo iz prethodnih slučajeva bilo je različito.

UEFA je pre mesec dana kaznila Crvenu zvezdu sa 56.000 evra i uslovno zatvaranjem severne i južne tribine na jednom meču, mera će da se primeni ukoliko se ponovi prestup u naredne dve godine.Bila je to sankcija za ubacivanje predmeta na teren i paljenje baklji tokom meča sa Kelnom, odigranog 7. decembra.

foto: Beta/Branislav Božić

Ne postoji strah da bi paljenje baklji protiv CSKA moglo da aktivira uslovnu kaznu, jer je postala pravosnažna kad je prestup na meču sa CSKA već bio evidentiran.

Delije nisu organizovano koristile pirotehnička sredstva, kaznu je inicirao neodgovoran pojedinac i sada su potrošeni svi krediti.

BONUS VIDEO: Trening fudbalske reprezentacije Srbije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.