Kalina želi da se osveti Zvezdi, Žoc zna od čega preti opasnost!
Nikola Kalinić, Foto: Reuters

vraćaju se kući

Kalina želi da se osveti Zvezdi, Žoc zna od čega preti opasnost!

- Ambicije Fenera su da odigramo tri utakmice na najvišem mogućem nivou

Objavljeno: 21:03h

Trener Fenerbahčea je govorio predutakmicu protiv Crvene zvezde, istakao je važnost tog meča, a govorio je i napretku srpskog košarkaša.

Fenerbahče je u Beogradu, večeras imaju trening, a najtrofejniji evropski trener Željko Obradović se obratio novinarima pred sutrašnju utakmicu protiv Crvene zvezde. - Ovo je sedmica u kojoj se igraju dve utakmice, nije lako za igrače Crvene zvezde i moje ekipe, ali to je nešto na šta smo navikli. Od petka i od utakmice koje smo igrali protiv CSKA, juče protiv Makabija i sutra protiv Crvene zvezde, ekipa mora da uloži maksimalnu energiju, koncetraciju... Retko ko je ove sezone uspeo da izađe kao pobednik u dvorani "Aleksandar Nikolić", Željko Obradović se nada da će i njegova ekipa sutra to uspeti.

- "Faktor "Pionir" definitivno postoji, samo PAO I Himki su dobili utakmicu. Oni igraju neuporedivo bolje ovde nego na strani - rekao je Željko. O ambicijama u Evroligi nije želeo previše da priča, bitno mu je da ekipa daje sve od sebe na svakom meču. - Ambicije Fenera su da odigramo tri utakmice na najvišem mogućem nivou, videćemo posle toga koga ćemo dobiti u plej-ofu. Bitno je da imamo prednost domaćeg terena, a forma je takođe nešto što je prioritetno - rekao je on uz konstataciju da su svi igrači zdravi i da su spremni za najveće napore. Marko Gudurić je košarkaš koji je odigrao sasvim solidnu sezonu u Feneru, a Željko je za njega imao samo reči hvale. - Izuzetno sam zadovoljan, marko je momak koji je posvećen, sluša, želi da napreduje i to je jedini pravi put - rekao je najtrofejniji evropski trener. O nastavku takmičenja u Evroligi, plej-ofu i F4, nije želeo previše da troši reči jer su mu bitnije utakmice koje su do kraja regularnog dela. - Nisam razmišljao o protivniku koji bi nam odgovarao, ko god da dođe, sigurno će nam biti teško. Jedino što želimo je da ekipa bude zdrava i da imamo dobar trening. Predaleko je F4, nećemo razmišljati o tome. Sutra imamo utakmicu, posle toga Himki, zadnja utakmica protiv Malage koja uvek igra maksimalno. Mnogo kombinacija postoji, nećemo o tome razmišljati - završio je Željko Obradović.

Marko Gudurić i Nikola Kalinić su takođe govorili o teškom rasporedu, i dok je Guduriću neobično, Nikola Kalinić želi osvetu. Srpski reprezentativac je sada član Fenerbahčea, biće mu veoma neobično pred publikom koja ga je bodrila dok je nosio dres Crvene zvezde. - Neobično je, videćemo, danas sam pričao sa drugarima, ne znam šta da očekujem, ali jedva čekam utakmicu - rekao je Marko Gudurić, jedan od junaka pobede nad Makabijem. Fener je imao veoma težak raspored u prethodnom periodu, o čemu je govorio i Željko Obradović. - Imali smo težak raspored, igrali smo dosta utakmica, bez pavog treninga smo, ali i Zvezdi je tako, počeli su plej-of u ABA, došli su u Beograd posle nas. Biće teško i njima i nama, spremićemo se što je bolje moguće - istakao je Gudurić. Marko Gudurić ima sve bitniju ulogu kod Željka Obradovića, naporno radi, vredan je, kako je i istakao srpski trener. - Super mi je, stvarno sam se prilagodio, navikao, saigrači su fantastični, stručni štab takođe. Ne samo Srbi, svi su sjajni momci, bez problema je sve prošlo što se tiče prilagođavanja - istakao je momak iz Priboja. Oglasio se i Nikola Kalinić, još jedan košarkaš koji je svojevremeno bio ljubimac navijača Crvene zvezde. Nikola je propustio veliki deo sezone zbog povrede, ali je rekao da je sve bolje i bolje. "Nisam još 100%, ali se osećam bolje i jače. Imam oscilacija, ali ima vremena za mene, bitno je da ne osećam više bolove", rekao je Kalinić. Srpski košarkaš ne igra u turskom prvenstvu odlukom Željka Obradovića. - Ne igram tursko prvenstvo, pa imam dodatno vremena da radim. Ove nedelje su svi imali po dve utakmice, pa će biti teško i Crvenoj zvezdi i nama. Crvenoj zvezdi možda i teže jer su igrali utakmicu u Baru protiv Mornara. Mi smo takođe u ritmu, 5 utakmica za 9 dana. Pamtimo poraz od prošle godine, uzeli su nam skalp. Želimo da se osvetimo sutra - rekao je on. Prisetio se još bolje te utakmice od prošle godine kada je Crvena zvezda slavila pobedu. - Prošle godine je bila prava takmičarska, muška, ja sam odigrao poprilično loše pa imam dodatni motiv. Biće zanimljivo, oni razmišljaju o toj utakmici u Baru, ali im dolazi u goste šampion Evrope, što se ne dešava svaki dan - zaključio je Nikola Kalinić.

BONUS VIDEO: Prvotimac Zvezde sluša Maju Berović na putu za Zlatibor

(Espreso.co.rs/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.