SKANDAL! Fudbaleri Malte tvrde da su na meču sa Špancima bili drogirani! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

POSLE 35 GODINA

SKANDAL! Fudbaleri Malte tvrde da su na meču sa Špancima bili drogirani! (FOTO) (VIDEO)

I limun je imao čudan ukus. Žalili smo se, ali niko nas nije slušao

Objavljeno:

Skandalozan slučaj sa jedne od najkontroverznijih utakmica u istoriji evropskog fudbala, koja je odgirana pre 35 godina, između Malte i Španije, u kvalifikacijama za EURO 1984.

Špancima je uoči tog meča, poslednjeg u grupi, bila potrebna pobeda od najmanje 11 golova razlike, kako bi izborili plasman u završnicu, ispred Holandije. I željeni trijumf je ostvaren 12:1, da bi se skoro četiri decenije kasnije javili malteški akteri sa pričom da su - bili drogirani.

Emanuel Fabri, Silvio Demanuele i trener Viktor Skeri tvrde da su im Španci sipali "nešto u piće", te da se tokom meča nisu ponašali normalno.

- Tokom utakmice osećao sam vrtoglavicu i malaksalost, kao da sam bio pijan. Sećam se da se to dogodilo nakon što smo popili vodu, koju nam je domaćin ostavio u svlačionici. I limun je imao čudan ukus. Žalili smo se, ali niko nas nije slušao - rekao je Fabri

foto: AP

Hose Antonio Kamačo, tadašnji kapiten Španije, kazao je da su to "obične gluposti".

Utakmica je odigrana 21. decembra 1983. u Sevilji, na stadionu "Benito Viljamarin". Selektor Španije bio je Migel Munjos, a Santiljana i Rinkon su postigli po četiri gola.

Španci su pošli na prvenstvo i došli do finala, gde su izgubili od Francuske.

BONUS VIDEO: Trening fudbalske reprezentacije Srbije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.