IZ PARTIZANA GRME: Mi smo za jedno saopštenje kažnjeni kao Zvezda za pet! (VIDEO)
Uprava FK Partizan, Foto: Dado Đilas

NEZADOVOLJNI...

IZ PARTIZANA GRME: Mi smo za jedno saopštenje kažnjeni kao Zvezda za pet! (VIDEO)

Tražio sam da mi navedu jedan klub na tlu Evrope koji je kažnjen zbog javne izgovorene reči oduzimanjem bodova!

Objavljeno: 15:19h

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić otkriva šta se dešavalo na poslednjim sednicama Zajednice Superlige i Prve lige dok se govorilo o uzrocima problema u srskom fudbalu.

Strasti se ne stišavaju, a tim povodom održana je sednica Zajednice Superlige i Prve lige, o čijim detaljima je za TV Partizan govorio potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić.

- Kao i obično, mi se nikada ne bavimo uzrocima, već posledicama, a stav Partizana je da upravo treba videti šta su posledice. Na trosatnoj sednici Zajednice superligaša i prvoligaša smo argumentovano, sa dosta relevantnih dokaza i prvi put na najvišem telu koje odlučuje o Superligi, govorili o pravoj nedoslednosti i dvostrukim aršinima ove komisije pri odlučivanjima. Predstavnik FSS zadužen za regularnost takmičenja Dragiša Binić je na sednici nekoliko puta dao naznaku da nije pravnik, a ja sam se tada javno zapitao: Ko uopšte piše njegove prijave? Jer ako on ne ume kao nepravnik da pronađe inkriminisano delo u obliku Disciplinskog pravilnika, kako je nekome uopšte poverena pravnička dužnost da obavlja takvu funkciju, a po sopstvenom priznanju on nije pravnik - ističe Vuletić.

foto: Dado Đilas

Vuletić se osvrnuo na tvrdnje da je kažnjavanjem Partizana i Crvene zvezde oduzimanjem bodova vraćeno na snagu krivično delo koje je izbačeno iz zakovnodavnog sistema Srbije još 2012. godine.

- Kad sam to rekao na sednici meni je generalni sekretar FSS rekao da je taj pravilnik star 30 godina. Pa u tome je problem, što se ne menja 30 godina i što je neko propustio da vidi da su dva dela izbačena iz Krivičnog zakonika Srbije još 2012. godine! Tražio sam da mi navedu jedan klub na tlu Evrope koji je kažnjen zbog javne izgovorene reči oduzimanjem bodova!

foto: Nebojša Mandić

Zatim se Vuletić vratio na čuvena saopštenja i ista koja je Crvena zvezda pisala posle nekih utakmica Partizana.

- Ukazali smo na to da da nema ni govora o ratu saopštenjima, jer smo izašli sa samo jednim saopštenjem, nakon pet saopštenja FK Crvena zvezda, a čak četiri su se odnosila na utakmice koje je Partizan igrao sa drugim klubovima. Interesantno je i ne manje značajno da je Crvena zvezda za 5 saopštenja kažnjena na isti način kao Partizan za jedno saopštenje

BONUS VIDEO: Trening fudbalske reprezentacije Srbije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.