ŠTA JE, BRE, OVO?! Zvezda nije dobila pare za Boaćija!
Foto: Dado Đilas

ZAŠTO TAKO?!

ŠTA JE, BRE, OVO?! Zvezda nije dobila pare za Boaćija!

Kinezi, kakav je ovo način?

Objavljeno:

Crvena zvezda još čeka na novac od prodaje fudbalera Ričmonda Boaćija (25) jer Komunistička partija Kine nije odobrila isplatu, saznaje Informer.

On je u februaru potpisao za Đangsu, a dogovor je bio da crveno-beli dobiju 5.5 miliona evra od obeštećenja.

- Svako ko hoće da iznese novac iz Kine mora najpre da dobije odobrenje nadležne institucije koju je formirala Komunistička partija Kine. Oni insistiraju da sve bude provereno, da tačno vide koliko novca izlazi iz zemlje i u koje svrhe. Kad je reč o kupovini stranih fudbalera, klubovi plaćaju porez u visini transfera, pa država mora da proveri je li prikazan tačan iznos ili neko možda pokušava da fingira - objasnio je izvor Informera.

Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzić foto: Nebojša Mandić

Naravno, zakoni u Kini ne interesuju mnogo upravu Zvezde, koja je prilikom prodaje Boaćija tražila ceo iznos odmah. - U Zvezdi hoće novac odmah, jer im je neophodan za funkcionisanje kluba. Zna se kad je Boaći potpisao ugovor i dogovor je bio da cela suma bude isplaćena u roku od osam dana. Ne mogu na "Marakani" da razmišljaju još i o zakonima u Kini. Čekaće još malo, a ako se ništa ne promeni, biće prinuđeni da se obrate FIFA. Inače, ako bi se nekim slučajem desilo da isplata kasni više od 60 dana, Zvezda bi tražila kamatu, i to po 1.000 evra za svaki dan - istakao je izvor upućen u dešavanja u Ljutice Bogdana.

Epilog se i dalje čeka...

BONUS VIDEO: Trening fudbalske reprezentacije Srbije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.