ŠPANIJA JE OGORČENA IZ DNA DUŠE: Omraženi igrač pozvan u reprezentaciju, javnost mu ubistvo nikad neće oprostiti!
Hulen Lopetegi je pozivom Markosu Alonsu izazvao gnev Španaca, Foto: Reuters

Svi su na nogama

ŠPANIJA JE OGORČENA IZ DNA DUŠE: Omraženi igrač pozvan u reprezentaciju, javnost mu ubistvo nikad neće oprostiti!

Bez obzira na to što svojim igračkim kvalitetima odavno zaslužuje poziv, do sada je prepreka bio težak zločin koji je počinio u mladosti

Objavljeno:

Španija je na nogama nakon objave spiska reprezentacije za predstojeće prijateljske mečeve protiv Nemačke i Argentine u okviru priprema za Svetsko prvenstvo.

Razlog za opšti bes u javnosti je odluka selektora da konačno na spisak igrača i kandidata za nacionalni tim na Mundijalu stavi i fantastičnog levog spoljneg Čelsija Markosa Alonsa.

Markos Alonso do sada nije bio pozivan u reprezentaciju
Markos Alonso do sada nije bio pozivan u reprezentacijufoto: Reuters

E sad mnogi će se pitati zašto je ovo problem kada je 27-godišnji fudbaler jedan od najboljih igrača "plavaca" ove užasne sezone za njih?

No, tu postoji i ona druga strana, koja nema veze sa fudbalom i igrama, već sa privatnim životom i to je uzrok što Alonso nikada ranije nije zadužio opremu "crvene furije".

Alonso je u mladosti bio akter saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubila jedna devojka za čiju je smrt on bio takoreći direktno odgovoran i da je taj slučaj otišao na sud, teško da bi bilo išta od njegove fudbalske karijere jer bi verovatno završio u zatvoru.

Markos Alonso je u saobraćajnoj nesreći prouzrokovao smrt devojke
Markos Alonso je u saobraćajnoj nesreći prouzrokovao smrt devojkefoto: EPA/Alejandro Garcia

Međutim, kao što je to slučaj svuda, a ne samo kako mi mislimo u Srbiji, bogatstvo slava i poreklo iz ugledne porodice, (Markosovi i deda i otac su bili fudbaleri i reprezentativci Španije) učinili su svoje, te je uz pomoć verovatno novca izbegao da protiv njega uopšte bude podignuta optužnica i nije odgovara za smrt nesrećne devojke.

Odmah posle toga je poslat van Španije kako bi bio sklonjen od gneva javnosti, pa je svoju seniorsku karijeru morao da gradi van rodne zemlje, preko Boltona, Fiorentine, Sanderlenda i na kraju Čelsija.

Hulen Lopetegi će se naći na udaru
Hulen Lopetegi će se naći na udarufoto: EPA/Mariscal

Zbog svega toga je Lopetegi dugo izbegavao da mu pošalje poziv, ali sada kada je došlo do situacije da je Španiji potreban svaki mogući dobar fudbaler, morao je to da učini.

Međutim, javnosti i narod mu to nisu zaboravili, niti oprostili i pitanje je kako će biti dočekan ukoliko bude bio na terenu na utakmici protiv Argentine koja se igra u Madridu.

Evo i kompletnog spiska španske reprezentacije za ovu akciju:

Golmani: Kepa Arizabalaga (Bilbao), Pepe Reina (Napoli, David de Hea (Mančester junajted); Defanzivci: Alvaro Odriozola (Socijedad), Dani Karvahal (Real Madrid), Đerar Pike (Barselona), Đordi Alba (Barselona), Naćo (Real Madrid), Serhio Ramos (Real Madrid), Aspilikueta (Čelsi), Markos Alonso (Čelsi); Vezisti: Isco (Real Madrid), Tijago Alkantara (Bajern), Andres Inijesta (Barselona), Saul Niguez (Atletiko Madrid), Dani Pareho (Valensija), Koke (Atletiko Madrid), Rodri (Viljareal), David Silva (Mančester Siti), Marko Asensio (Real Madrid), Lukas Vazkez (Real Madrid); Napadači: Rodrigo Moreno (Valensija), Jago Aspas (Selta) i Dijego Kosta (Atletiko Madrid).

BONUS VIDEO: Džejms Feldin posle pobede nad Valensijom i 30 postignutih poena

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.