RIVER GA IMA, BOKA GA NEMA: I noćas se tresla Argentina zbog novog Superklasika! (VIDEO)
River Plejt je osvojio prvi Superkup Argentine u svojoj istoriji, Foto: EPA/Hernsn Cortez

Junak se zove Armani

RIVER GA IMA, BOKA GA NEMA: I noćas se tresla Argentina zbog novog Superklasika! (VIDEO)

Obema ekipama je uoči meča nedostajao ovaj trofej u vitrinama

Objavljeno:

Podrhtavvalo je tlo u Južnoj Americi u noći između srede i četvtka, ali nije to ništa novo kada se sastaju najveći rivali argentinskog fudbala - River Plejt i Boka juniors.

Superklasiko, 246. po redu, igrao se u Mendozi na stadionu "Malvinja Arhentinas", a ulog je bio trofej Superkupa, koji do sada ni jedan, ni drugi tim nisu uspeli da osvoje (meč je počeo da se igra tek od 2012. godine prim. aut.).

A prvi pehar te vrste u svoje vitrine uneli su "milioneri" pobedom 2:0 nad najvećim protivnikom.

Ignasio Skoko
Ignasio Skokofoto: AP

"Rivali jesmo, ali nismo neprijatelji" bio je slogan ovog Superklasika s obzirom na sve što se dešavalo u prošlosti, ali i uoči ovog meča, kada su ponovo izbijali sukobi među navijačima, otrovne strelice sa oba stadiona bile su ispaljivane.

Karlos Tevez
Karlos Tevezfoto: Reuters

I u skladu sa tim sloganom bio je i ovaj meč, nije bilo onog rata, pogotovo ne na tribinama na kakav smo navikli, ali isto tako prštalo je sve od strasti, kako na terenu, tako i na tribinama.

Gonzalo Martinez
Gonzalo Martinezfoto: Reuters

Na kraju sreća je bila uz River, sudija je hrabro u 18. minutu pokazao na "belu tačku" sa koje je Gonzalo Martinez gađao i pogodio mrežu Boke.

Probudilo je to "Đenovljane" koji su krenuli u napade svim silama, ali im se kao nepremostiva prepreka na tom putu našao golman Armani, koji je bio kao mačka na ovom meču.

Franko Armani
Franko Armanifoto: EPA/Nicolas Aguilera

A onda je bilo vreme za završni udarac, rezervista Ignasio Skoko je samo dva minuta posle ulaska u igru na vrlo neobičan način savladao golmana Boke i doneo prvi trofej Superkupa Riveru.

BONUS VIDEO: Hapšenje navijača Zvezde tokom derbija sa Vojvodinom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.