ŠTA BI SA ČUVENIM "ZVEZDINIM PROLEĆEM"?! Gde su nestali napadači? Sad se strepi da i titula ne ostane u šabačkom blatu!
Foto: Vladimir Milovanović

loša serija crveno-belih

ŠTA BI SA ČUVENIM "ZVEZDINIM PROLEĆEM"?! Gde su nestali napadači? Sad se strepi da i titula ne ostane u šabačkom blatu!

Zvezdina vojska je hrabro koračala od juna do marta, punila evropske stadione, ledila krv u žilama Arsenu Vengeru, poigravala se u Pragu, dominirala u Borisovu, a poznajući srpski mentalitet - poraz od jedne Mačve biće dovoljan da se sve to zaboravi

Objavljeno: 16:08h
Nikola Husein

Zvezdino proleće - dve reči kojima se godinama opisivala igra fudbalera iz Ljutice Bogdana posle sumorne ili nešto lošije jeseni.

Ali ove godine, to proleće se u samo nekoliko nedelja pretvorilo u strepnju armije navijača iako su i dalje prvi na tabeli, i da nije plej-ofa bi mogli da se raduju još jednoj osvojenoj tituli, 28. u klupskoj istorji.

foto: Dado Đilas

Crvena zvezda je ove srede ispala iz Kupa Srbije izgubivši u Šapcu od Mačve posle izvođenja jedanaesteraca. Bez golova u 96. minuta, doveli su do toga da lutrija odluči putnika među četiri tima u završnicu najmasovnijeg takmičenja.

Samo jedan promašaj koštao je crveno-bele daljeg putovanja. Šut Nemanje Radonjića završio je visoko preko gola, simbolika ili ne, ali upravo iz ovog kraja je Miroslav Đukić, čovek koji je razapinjan po medijima prethodnih nedelja, a baš on može tu loptu Radonjića da primi na grudi i smisli sledeći kontranapad i pokuša da ugrozi omamljenu Zvezdu.

foto: Beta

Elem, goruće pitanje na stadionu Rajko Mitić je - šta je sa napadom? Da li je prodaja Boaćija i Kange toliko uticala na kreativnost i završnicu ovog tima?

Da li se Zvezdan Terzić kockao sa tim što je klub ostao bez adekvatne zamene ili nije očekivao slobodan pad Pešića posle one šanse u Moskvi?

Da li se zaista očekivalo da Krstičić može da zameni Kangu koji bez obzira na sve njegove ludorije i bubice bio sve i svja u ovoj generaciji crveno-belih?

foto: Dado Đilas

U poslednjih šest mečeva, ili vremenski mesec dana nijedan jedini gol iz igre nisu postigli ofanzivci Zvezde. Ben je u Novom Sadu pogodio mrežu sa bele tačke, dok su ostali golove postigli Rodić i Krstičić.

Mladi Dejan Joveljić po svemu sudeći neće stupiti na veliku scenu profesionalnog fudbala ovog proleća, dok je Ben je više krilni napadač nego centralni, tako da Pešić nema dostojnu zamenu u samom špicu napada.

Da li je Zvezda napravila grešku koja bi je mogla koštati titule koja je priznaćete mnogo više važna navijačima od igranja u Evropi, ma koliko veliki uspeh napravila.

foto: Dado Đilas

Setićemo se prošle godine i slične prolećne situacije. Crveno-beli su u plej-of ušli sa tri boda više od Večitog rivala, i odmah ih prosuli već u prvom kolu istog. Leonardo i Tavamba oduzeli su Zvezdi imaginarnih šest bodova pretočenih u samo tri za samo devedeset minuta igre.

Limitirani tim Crvene zvezde na čelu sa Sikimićem, Vujaklijom, Anđelkovićem, Orlandićem, nije mogao da se suprotstavi zahuktalom Partizanu i izdrži pritisak da sezonu primakne kraju, tako da je titula i zvanično izgubljena na Đurđevdan, 6. maja na Voždovcu. Poraz od 3:2 uručio je otkaz Zvezdinom Grofu, a na njegovo mesto došao je Boško Đurovski koji je poražen u finalu Kupa od Partizana u Humskoj.

foto: Dado Đilas

Verujemo da su na Marakani itekako oprezni i da im je ta prošla sezona svakako u malom mozgu i da imaju rešenja za ovu lošu seriju. Na Vladanu Milojeviću je da podigne ekipu pred ključne mečeve na jedinom frontu koji im je preostao, domaćoj ligi.

foto: Reuters

Zvezdina vojska je hrabro koračala od juna do marta, punila evropske stadione, ledila krv u žilama Arsenu Vengeru, poigravala se u Pragu, dominirala u Borisovu, a poznavajući srpski mentalitet - poraz od jedne Mačve biće dovoljan da se sve to zaboravi i osuje paljba po svim tim igračima čije slike su krasile upravo njihove telefone, Instagram i Fejsbuk profile.

Sad su na Marakani na potezu...

BONUS VIDEO: Bakljada Delija pred gol Milana Rodića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.